Preud'homme: "Castillo heeft al een pak doelpunten gescoord"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Preud'homme: "Castillo heeft al een pak doelpunten gescoord"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Nicolas Castillo heeft er zijn eerste werkweek in Brugse loondienst opzitten. De Chileen maakt sowieso deel uit van de wedstrijdkern voor de verplaatsing naar KRC Genk. "Al weet ik nog niet of hij ook zal debuteren", voegt Michel Preud'homme daar aan toe.

Cédric De Volder in Brugge

Nicolas Castillo is dé winterversterking die Club Brugge de broodnodige doelpunten zal bezorgen. De Chileen maakte de voorbije dagen al meteen kennis met het Belgische weer. Michel Preud'homme blikt tevreden terug naar die eerste trainingsdagen van de 20-jarige spits.

"De omstandigheden waren verschrikkelijk", steekt de Luikse veldheer van wal op de wekelijkse persbabbel. "Het was eigenlijk niet mogelijk om vanochtend een degelijke training af te werken door de regen en de wind. Maar Nicolas kon zich natuurlijk wel aanpassen aan zijn nieuwe collega's."

"Castillo moet eerst en vooral voetbalfilosofie begrijpen"

Uiteindelijk werd de aanvaller niet gehaald om een babbeltje te slaan met Victor Vazquez of Oscar Duarte. "Hij heeft al een pak doelpunten gescoord op training", knipoogt Preud'homme. "Hij twijfelt geen seconde als hij voor het doel staat. Dat is de mentaliteit van een echte spits."

Toch zal de 11-voudig Chileens international wellicht op de bank beginnen in de Cristal Arena. "Castillo moet nu eerst en vooral onze voetbalfilosofie begrijpen", besluit Preud'homme. Al liet de oefenmeester de deur wagenwijd open voor een vernieuwde 4-4-2. "Al kunnen we ons natuurlijk altijd aanpassen aan de spelers die voorhanden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties