Willy Naessens: "Het seizoen is pas geslaagd als we een prijs pakken"

Jordy Ferket
| 5 reacties
Willy Naessens: "Het seizoen is pas geslaagd als we een prijs pakken"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Op het 'kleine' Zulte Waregem lijkt de rust weer teruggekeerd. Na veel heisa staat de club tussen de grote jongens in de stand. Ook in de beker vergaat het de club goed. Ze staan in de finale. "De ploeg heeft een uitstraling in heel Europa", aldus CEO Willy Naessens in Het Nieuwsblad.

Dertig jaar lang was Willy Naessens voorzitter. Eerst bij Zultse VV en dan van SV Zulte Waregem. Nu is hij CEO. Het voorzitterschap leverde hij over aan Carl Ballière. Maar met 55% van de aandelen is hij hoofdaandeelhouder binnen de club.

De eerste storm aan het Regenboogstadion was in mei 2013. Toen probeerde toenmalig CEO Patrick Decuyper  aandelen te verkopen. Dat heeft hen attent gemaakt. “Patrick deed veel goede dingen voor de ploeg, maar dan kwamen de problemen van Enfinity. Eigenlijk was het op een gegeven moment ons Zulte Waregem niet langer en dan nog de verkoop van die aandelen. Gelukkig zijn we erin geslaagd rustig te eindigen en we hebben nog steeds een goed contact.”

“In heel Europa heeft de ploeg een uitstraling”, aldus Naessens. “We kunnen jonge spelers opleiden en samenwerkingsakkoorden opzetten. Dat hebben we bewezen. Ook de Essevee Soccer School is een groot succes. Bovendien spreekt het tienjarige contract van Dury aan. Het is een teken van stabiliteit.” In de coach heeft hij veel vertrouwen in. “Alles gebeurt volgens afspraken. Francky kent onze beperkingen. Er is veel vertrouwen. Bi jEssevee heeft hij een zekerheid: trainer tot zijn 65ste.”

Dit jaar werd Thorgan Hazard veel in verband gebracht met RSC Anderlecht. Toch speelt hij nog op de club. “Thorgan vertelde mij dat hij graag naar Anderlecht zou gaan, maar niet per se. Hij bleef een voorbeeldige prof. Bovendien was Chelsea tevreden over ons werk. Dus wij hebben gewoon vastgehouden aan het contract”, zei Naessens aan Het Nieuwsblad. "Al hadden we voor een compensatiesom van 500.000 euro nagedacht over het voorstel."

Nu alle stormen zijn gaan liggen, is de CEO erg ambitieus. "Overal doen we het goed. Maar het seizoen is pas geslaagd als we een prijs pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties