Hoe Standard kloppen? "Spelen vanuit een goede organisatie"

Hoe Standard kloppen? "Spelen vanuit een goede organisatie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard kloppen blijkt dit jaar een schier onmogelijke opdracht. Enkel Zulte Waregem won al in de competitie van de Rouches. Met dank toen aan Olafur Skúlason. We vroegen aan hem: hoe of waar zijn de Luikenaars te pakken?

Door Aernout Van Lindt

“Het zal in ieder geval niet makkelijk zijn”, aldus de IJslandse middenvelder tegen Voetbalkrant.com. “We hebben ze natuurlijk al een keertje verslagen, dat kan vertrouwen geven. Al zullen zij dan weer op revanche azen.”

En toch: Zulte Waregem lijkt op dit moment misschien de enige ploeg die iets kan gaan rapen tegen de 4-4-2 van Standard. Ook vorig jaar wonnen ze al in het hol van de leeuw op Sclessin: “Hopelijk kan dat zondag opnieuw”, geef Skúlason mee.

“Natuurlijk wil ik graag opnieuw scoren”

“Ze spelen vanuit een sterke organisatie, met heel snelle en goede spitsen. Bovendien zijn ze ook goed in het uitspelen van de counter en krijgen ze zelf weinig goals binnen”, beseft de middenvelder dat het niet makkelijk wordt.

En hoe pak je zoiets dan aan? “We zullen dus met niet te veel spelers voor de bal moeten gaan lopen en zelf ook een goede organisatie aan de dag leggen.”

In de heenmatch was het Skúlason zelf die voor het beslissende doelpunt zorgde, met een grote vreugde-uitbarsting tot gevolg. En nu? “Natuurlijk wil ik graag opnieuw scoren. Ik wil altijd scoren. Maar in de eerste plaats hoop ik toch op een goed resultaat voor het team.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties