Lukaku: "Hoop dat Batshuayi meegaat naar WK"

Caroline Tonnelier
| 21 reacties
Lukaku: "Hoop dat Batshuayi meegaat naar WK"
Foto: © SC

Als het aan Romelu Lukaku ligt, gaat Michy Batshuayi komende zomer mee naar het WK in Brazilië. De Rode Duivel had lovende woorden voor zijn ex-ploegmaat, maar ook voor andere Belgen in de Premier League.

Romelu Lukaku is in België om te werken aan zijn herstel na een enkelblessure. In het RTBF-programma La Tribune had hij het onder meer over Mirallas, Dembélé, Hazard en Batshuayi. De spits van Everton was bijzonder lovend voor zijn collega-voetballers. Batshuayi kent hij nog van bij de jeugd van Anderlecht en hij pleit voor een selectie van de topschutter voor Brazilië. “Hij toont dat hij momenteel de beste spits is van de Belgische competitie. Hij steekt er bovenuit. Voor mij is hij sterk genoeg om mee te gaan naar Brazilië. Het is de coach die beslist, maar ik hoop dat hij meegaat.”

Mirallas schittert momenteel ook zonder Lukaku naast zich. “Jullie zullen al gemerkt hebben dat Kevin Mirallas beslissend is.” Ook voor Dembélé heeft de oud-speler van Anderlecht lof. “Met de bal aan de voet is hij de beste speler van de Premier League. Het is bijna onmogelijk om hem van de bal te zetten.”

"De Bruyne had niet moeten terugkeren naar Chelsea"

Aan het begin van het seizoen trainde Lukaku nog samen met Eden Hazard en Kevin De Bruyne bij Chelsea. De blonde Oost-Vlaming maakte volgens de aanvaller de verkeerde keuze. “Het Duitse voetbal is perfect voor hem.  Hij had daar moeten blijven in plaats van terug te keren naar Chelsea.” Zelf koos hij wel voor een vertrek. “Ik heb de beslissing genomen om te vertrekken en ik het begrip van José Mourinho op dat moment enorm geapprecieerd.”

"Hazard volgend jaar op niveau Ronaldo en Messi"

Vanzelfsprekend werd er ook gepraat over Eden Hazard. “Eden Hazard, dat is plezier en magie. Ik ben er zeker van dat hij volgend jaar op het niveau van Ronaldo en Messi zal staan. Hij is een echte leider aan het worden in de kleedkamer. In de voorbereiding kon je al zien dat hij klaar was om dé ster van de ploeg te worden. En hij kan rekenen op Mourinho. Het is goed om een grote coach te hebben die je stuurt en helpt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties