Vanhaezebrouck: "Maakt Santini niet uit wie scoort"

Vanhaezebrouck: "Maakt Santini niet uit wie scoort"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Het is niet allemaal peis en vree bij KV Kortrijk deze dagen. Naast de uithaal van Hein Vanhaezebrouck naar Tomasevic en Keet, kampt men in West-Vlaanderen ook met een niet- scorende kandidaat-topschutter.

Sander De Graeve in Kortrijk

In het begin van het seizoen ramde Ivan Santini de bal er met de ogen dicht in. Al snel klom hij naar de top van de topschuttersstand. Intussen staat Batshuayi daar op één en miste Santini al drie strafschoppen. Volgens coach Vanhaezebrouck steekt hij het alvast niet in zijn hoofd.

“Ivan is daar niet mee bezig”, aldus de oefenmeester. “Hij is een teamspeler, het kan hem helemaal niet schelen wie de doelpunten maakt, als ze maar gemaakt worden. Stijn De Smet heeft er een hoop gemaakt, Coulibaly ook. Het maakt ons gevaarlijker. Wanneer teams Santini uit de match houden, hebben we nog opties.”

"Santini was vermoeid"

Toch blijft de vormdip van de Kroaat opmerkelijk. “Voor Nieuwjaar was het absoluut vermoeidheid”, licht Vanhaezebrouck een tipje van de sluier op. “Hij speelde al enkele jaren niet meer als basisspeler en heeft voor de winterstop haast alles gespeeld.”

Intussen gaat het al wat beter. “Hij kwam goed uitgerust terug aan op de club. Vanmiddag jaste hij ze op training er allemaal vlot in. Zijn afwerken wordt beter en beter, hij komt er wel uit”, is Vanhaezebrouck zelfzeker.

Mea Culpa

De oefenmeester sloeg gisteren op de persbabbel ook mea culpa na zijn uitspraken na het gelijkspel tegen Anderlecht. Hij gaf openlijk aan dat Keet en Tomasevic in de fout gingen. “Ik hield me niet aan de afspraken. Normaal gezien blijven we positief in de communicatie. Daar ben ik uit de bocht gegaan. Ik heb intussen met beide spelers een gesprek gehad en het is uitgepraat.”

Toch gaf hij beide spelers nog iets mee. "Ze kunnen er allebei meer voor doen. Ze zijn nog jong en kunnen daaraan werken. Als ze sterker worden als atleet gaan ze zulke momenten minder meemaken. Je hebt pas echt een probleem als zoiets jongens als De Mets en Capon overkomt. Die doen er immers al alles voor en trainen van s' ochtends tot s' avonds." Belangrijk detail: zowel Gertjan De Mets als Brecht Capon luisterden mee.

De frustratie van Vanhaezebrouck is begrijpelijk. KV Kortrijk speelt momenteel goed, maar er is één groot euvel. “De resultaten zijn er niet. Na Nieuwjaar deden we het goed. Tegen Gent, Waasland-Beveren, Lierse en Anderlecht waren we de betere ploeg. Scoren doen we ook, dat geeft hoop.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties