Moeskroen klopt leider Eupen in flauwe topper

Jordy Ferket
| 22 reacties

Moeskroen heeft leider Eupen verslagen met 0-1. Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft. De bezoekers kregen een lichte penalty die door Brouckaert feilloos werd omgezet. Door de zege komt Moeskroen op gelijke hoogte met de eerste in de stand.

Beide trainers hebben ten opzichte van vorig weekend weinig wijzigingen aangebracht in hun basiselftal. Er waren dus geen grote verassingen. Toch had Moeskroen zijn spelsysteem wat aangepast aan de leider. Het speelde met een 4-5-1.

Eupen begon hevig aan de wedstrijd. Het had veel balbezit en liet Moeskroen achter de bal lopen. Na 8 minuten moesten de bezoekers al met een man minder verder. Pichot kreeg onmiddellijk rood na een slagje aan Eupen-speler Nils Schouterden. Een strenge beslissing van scheidsrechter Luc Wouters.

Penalty met grote strik

Met tien man liet Moeskroen het initiatief nog meer aan de leider. Toch slaagden ze erin het eerste kwartier niet in doelpogingen te creëren. Het was zelfs de uitploeg die op voorsprong kwam. Op minuut 25 kwam Moeskroen-speler Gnohere ten val in de grote rechthoek. Wouters aarzelde niet en hij legde de bal op de stip. Onterecht bleek achteraf uit de beelden. Het was een penalty met een grote strik rond. Yohan Brouckaert nam zijn verantwoordelijkheid en hij trapte de bezoekers op voorsprong.

Leider Eupen hield de bal in de ploeg, maar in de hele eerste periode slaagden de spelers er niet in een kans bijeen te voetballen.

Het spelbeeld in het begin van de tweede helft was hetzelfde als dat in de eerste. Eupen probeerde het spel te maken en Moeskroen plooide terug. Al na vijf minuten spelen was Eupen dichtbij een doelpunt, maar Lallemand kopte een voorzet van Porcar naast. Daar zat zeker meer in.

Moeskroen gevaarlijk op counter

Eupen bleef maar komen. De ploeg van Marquez Lopez had misschien wel een penalty moeten krijgen in de 60ste minuut. Een voorzet belandde op de arm van Vandendriessche, maar de ref vond het geen penalty. Niet veel later was de leider weer gevaarlijk, maar Ochoa kon de bal niet in doel trappen.

Moeskroen bleef speculeren op de counter en tweemaal waren ze dicht bij een goal. Maar een kopbal ging net naast en ook Provoost kon het leer niet binnenkoppen.  De ploeg met een man minder had weinig kansen, maar wel zeer grote kansen. De bezoekers waren veruit de gevaarlijkste ploeg, ondanks het balbezit voor de tegenpartij.

Zo eindigde de wedstrijd op 0-1. Eupen toonde veel goede wil, maar het slaagde er niet in om mooi voetbal op de mat te brengen. Door de zege van Moeskroen kan Westerlo weer alleen aan de leiding komen.