Reactie De Sart: "Grote ploegen winnen ook kleine matchen"

De Sart: "Grote ploegen winnen ook kleine matchen"
Foto: © SC

Deze keer was het knokken geblazen voor Standard, want de Rouches haalden allesbehalve het niveau van de voorbije weken. Maar uiteindelijk trokken de jongens van Guy Luzon toch aan het langste eind. Zo word je dus kampioen.

Het is een cliché in de voetbalwereld dat ploegen die hun mindere wedstrijden winnen ook kampioen zullen spelen. Maar Standard lijkt goed op weg om dat te bevestigen. "We hebben vandaag drie punten op karakter gepakt", aldus Julien De Sart, die zich zeker niet onbetuigd liet als het op vechtlust aankwam. "We hebben niet onze beste match gespeeld, maar we zetten onze reeks verder."

"Alle ploegen hebben ooit te maken met zo'n wedstrijd, maar de grote ploegen winnen hun kleinere matchen ook. We moeten ook wel toegeven dat die rode kaart ons geholpen heeft", knikte de middenvelder.

Die rode kaart was nogal vatbaar voor discussie achteraf. "Ik stond er vijftien meter vanaf, maar ik dacht wel dat ze terecht was. Hij raakt Vainqueur misschien niet, maar de scheidsrechter heeft de tackle zelf bestraft. En dat was juist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties