Granada klopt rode lantaarn met kleinste verschil

Jordy Ferket

De Spaanse middenmoter Granada heeft rode lantaarn Real Betis verslagen met 1-0. Het enige doelpunt van de partij viel in de eerste helft. Piti deed de netten trillen. De wedstrijd werd ontsierd door twee rode kaarten in de laatste tien minuten.

Met de wedstrijd Granada-Betis stonden de nummers twaalf en twintig in de stand tegenover elkaar. Betis Sevilla staat helemaal onderaan het klassement en degradatie lijkt niet meer af te wenden voor de laatste in de stand.

In de 30ste minuut zette Piti Granada op voorsprong. Na een voorzet van Tiago Ilori werkte hij de bal in doel. Met 1-0 op het bord gingen de spelers rusten. Real Betis slaagde er niet in om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. In de laatste tien minuten moesten beide ploegen zelfs nog met een man minder verder. Eerst kreeg Dani Benitez van Granada rood en in de extra tijd werd ook Betis-speler Antonio Amaya van het veld gestuurd.