"Fans? Dat interesseert de clubleiding geen moer"

"Fans? Dat interesseert de clubleiding geen moer"
Foto: © SC

De fans van RSC Anderlecht lieten gisteren voor, tijdens en na de partij tegen RAEC Mons hun ongenoegen blijken. Maar haalt zo'n protest überhaupt iets uit? "Het bestuur heeft de fans enkel nodig in moeilijke tijden", bevestigt Ivan Boelens.

Door Cédric De Volder

Sasha Kljestan en Ronald Vargas schoten RSC Anderlecht gisteren naar een 2-0-overwinning tegen RAEC Mons. Desalniettemin maakten de fans duidelijk dat er dringend het één en ander moet veranderen in het Astridpark. Voetbalkrant.com ging te rade bij Ivan Boelens. Heeft zo'n protest eigenlijk wel zin?

"John van den Brom vormde nog steeds geen basiself"

"Het is lang geleden dat er zo snel in de partij al een fluitconcert te horen was bij een thuiswedstrijd van RSC Anderlecht", vertelt Boelens in naam van de paars-witte Supportersfederatie. "Het ligt de mensen zwaar op de maag dat John van den Brom nog steeds geen echte basiself heeft gevormd. Alles leek goed te gaan rond de jaarwisseling, maar momenteel staat de ploeg nergens."

Bij aanvang van deze voetbaljaargang liet Roger Vanden Stock nog optekenen dat de landskampioen voor een overgangsseizoen stond. "Maar de voorzitter zei er ook meteen bij dat de jeugd zijn kans zou krijgen", vult Boelens aan. "Youri Tielemans zat gisteren blijkbaar in de tribune en Andy Najar moet wekelijks van positie wisselen. Dat klopt niet, hé."

"Bestuur luistert enkel om geweten van de fans te sussen"

"Standard heeft de voorbije seizoenen ook voor het jeugdig talent gekozen", gaat Boelens onverstoorbaar verder. "En in Luik staat nu echt wel een team, hé. Ik wil realistisch zijn: de titel is zo goed als voorbij voor Anderlecht. Waarom die jonge jongens dan geen kans geven? Vooral omdat het transferkanon tijdens de winterstop geen buskruit bleek te bevatten."

Het blijft ondertussen de grote vraag of de bonzen wakker liggen van de onvrede van de fans. "Het bestuur luistert enkel om het geweten van de fans te sussen", besluit Boelens. "Verder kan het hen helemaal geen moer schelen. Het stadion zit toch elke week opnieuw vol en het financiële belang van zo'n toegangsticket is nagenoeg volledig weg. Die gasten hebben de fans enkel nodig als het moeilijk gaat, maar verder interesseert het hen niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties