Missie JPL: "Een steek laten vallen en de titelstrijd is voorbij"

Missie JPL: "Een steek laten vallen en de titelstrijd is voorbij"
Foto: © SC

De titelstrijd in tweede klasse belooft ongelooflijk spannend te worden. Vier ploegen maken kans op de titel: leider Westerlo, Moeskroen- Peruwelz, Eupen en Sint-Truiden. Dessel-coach Guido Brepoels is ervan overtuigd dat het nagelbijten gaat worden. "Er kan nog van alles gebeuren."

Door Jordy Ferket

De titelstrijd in tweede afdeling ligt volledig open. Westerlo, Moeskroen, Eupen en STVV maken alle vier nog kans op de trofee. Dessel-trainer Guido Brepoels kijkt alvast uit naar de komende wedstrijden. “Er kan nog veel gebeuren in deze competitie. Je moet bijvoorbeeld niet vergeten dat er op de laatste twee speeldagen nog toppers op het programma staan”, vertelde Brepoels aan Voetbalkrant.com.

“Met Moeskroen-Westerlo en Eupen-Westerlo staan dan twee cruciale matchen op het programma”, aldus de voormalig trainer van STVV. “De wedstrijden tegen kleine ploegen zijn belangrijk. Maar de partijen tegen rechtstreekse concurrent zullen zeker een rol spelen in de strijd om de titel.”

“Als een coach zegt dat hij niet naar de uitslagen kijkt, dan is dat flauwekul”

Volgens Brepoels is het belangrijk om constant te presteren. “Het gaat er niet meer om wie de beste ploeg is. Nu gaat het er vooral over hoe constant een club presteert. Als een club uit de top-vier nu punten laat liggen, dan is dat dodelijk. Een steek laten vallen en de titelstrijd is voorbij.”

De coach van Dessel is ervan overtuigd dat druk een belangrijke rol zal spelen. “Een team dat goed met stress om kan, maakt automatisch meer kans op de titel. Als een coach zegt dat ze niet naar de uitslagen kijken, dan is dat flauwekul. Want een wedstrijd verliezen betekent waarschijnlijk dat de titeldroom weg is.”

Vanaf morgen brengt Voetbalkrant.com stukken over de vier titelkandidaten met een deskundige analyse van Dessel-coach Guido Brepoels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties