Lestienne: "Geschrokken van keuze van coach"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Lestienne: "Geschrokken van keuze van coach"
Foto: © SC

Maxime Lestienne diende zijn criticaters afgelopen weekend van antwoord met een knalprestatie tegen KV Kortrijk. De flankaanvaller hoopt nu eindelijk het goede spoor te hebben gevonden. "Misschien deed dat weekje rust me wel goed."

Michel Preud'homme koos er op het veld van KRC Genk immers voor om Maxime Lestienne op de bank te zetten. Volgens de officiële uitleg was de flankaanvaller ziek, maar die nuance wordt door de speler zelf over het hoofd gezien. "De coach vertelde me in het hotel dat ik op de bank zou zitten. Ik moet toegeven dat ik serieus geschrokken was. Ik ben dat niet meer gewoon, maar achteraf gezien deed zo'n weekje rust misschien wel goed."

"In de dagen na die partij had ik bovendien enorm veel steun aan Vadis Odjidja-Ofoe", gaat Lestienne verder op de webstek van Club. "Hij zat me op de huid om hard te werken op training. Vadis was dan ook de eerste die me kwam feliciteren na het doelpunt tegen KV Kortrijk."

Toch waren de prestaties van Lestienne dit seizoen niet te vergelijken met die van vorig seizoen. "Maar met Carlos Bacca had ik een uitstekende foerier, hé. Tom De Sutter is een ander type voetballer en dat is eventjes aanpassen. Maar ik ben zeker dat alles uiteindelijk op zijn pootjes zal terechtkomen."

Club volgt ondertussen als enige op een losgeslagen Standard. "En binnenkort komen de Rouches op bezoek op Jan Breydel", besluit Lestienne. "De kloof mag niet groter worden en dan hebben we nog een goede kans. We spelen dit seizoen nog drie keer tegen hen en het moet telkens bingo zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties