Reactie Geloof Maes neemt toe: "Zulke matchen kunnen we in PO 1 ook winnen"

Robby Morren
Robby Morren
| 10 reacties
Geloof Maes neemt toe: "Zulke matchen kunnen we in PO 1 ook winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes leidde Lokeren naar een mooie overwinning tegen Anderlecht. De coach kan enkel maar trots zijn dat hij met zijn team perfect op schema zit. "Dit sterkt het geloof dat we in play-off 1 zulk soort wedstrijden kunnen winnen", klinkt het.

Robby Morren in Lokeren

"Voor ons is dit een vervolg van wat we al een hele periode aan het neerzetten zijn en dat is continuïteit en een efficiënte prestatie naar punten toe. We zijn vanuit een hele goede organisatie gestart en zo namen we de druk bij onze verdediging weg. We probeerden snel diepte te creëren en daardoor zijn we niet echt in de problemen gekomen, alhoewel Anderlecht toch enkele mogelijkheden had."

"Davino Verhulst was resultaatbepalend"

"Wij scoorden één goal uit drie hele goede  fases. Op één daarvan miste Harbaoui nog onbegrijpelijk, maar het doelpunt dat we scoorden was mooi. Dat gaf een boost aan onze groep. We waren vlijmscherp in de omschakeling, met een hele goede Hans Vanaken die ons spel stuurde. Het ganse team heeft een goede prestatie neergezet", analyseerde Maes.

"Anderlecht zit in de hoek en als ze weggedrumd worden, komen ze heel fel terug. Bij hen was Mitrovic het speerpunt, alle ballen gingen richting hem. Wij hadden een moeilijk vierde kwartier. We hebbben collectief een prima prestatie geleverd en er zijn altijd wel enkele mensen die resultaatbepalend zijn en één daarvan was Davino Verhulst."

"In 4 jaar tijd spelen we 3 keer play-off 1, dan kan je enkel maar tevreden zijn als coach"

Wat Peter Maes met Lokeren al enkele jaren op rij neerzet, is bijzonder knap. Hij is dan ook terecht fier. "Wat we nu al achter de rug hebben, is waar we naar gestreefd hebben. Play-off 1 halen was voor ons al een serieus doel. Als je in 4 jaar tijd 3 keer play-off 1 speelt, dan kan je alleen maar tevreden zijn als coach. We hebben het geloof in de groep weer gesterkt dat we in play-off 1 zulk soort wedstrijden kunnen winnen. We proberen nu stap voor stap verder te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties