"Lot in eigen handen, maar wel vanaf de eerste minuut bij de les zijn"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
"Lot in eigen handen, maar wel vanaf de eerste minuut bij de les zijn"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren pakte vorige week drie gouden punten tegen OHL. De Leeuwen kwamen daardoor opnieuw boven de rode lijn te staan en konden dus even opgelucht adem halen. Al zal het ook voor hen nog knokken worden tot de laatste speeldag.

De Waaslanders gaven de voorlaatste plaats door aan OHL en naderden zelf tot op twee punten van Charleroi. Een schitterende zaak, dat zeker, maar de klus is nog niet geklaard. Dat beseft ook Colin Coosemans. “We staan nu twee punten voor op de vijftiende maar de voorbije weken ging het ook snel op en neer. Het kan na dit weekend weer helemaal anders zijn, dus we moeten blijven focussen.”

Ook Ivan Trickovski is opgelucht dat de druk even wegviel, maar realiseert zich dat het geen walk in the park wordt de komende weken. “Het is een stap vooruit, elk punt is momenteel immens belangrijk voor ons. Nu we weg zijn van de echte play-off-3-plaatsen hebben we wel ons lot in eigen handen.”

“Getoond dat we een moeilijk te kloppen ploeg zijn”

Blijven vechten tot de laatste speeldag dus, maar Waasland-Beveren bewees de afgelopen maanden al dat ze niet snel opgeven. “We hebben nooit de hoop verloren,” aldus Coosemans. “Bij momenten zag het er heel moeilijk uit, we hadden tegenslagen maar we knokten er ons telkens terug in. Onze huidige positie hebben we echt aan onszelf te danken.”

En de statistieken lijken de Beverse doelman gelijk te geven: 15 op 24 uit de laatste acht duels, waarvan slechts één wedstrijd werd verloren. De Waaslanders slikten amper zes tegendoelpunten in die acht matchen en maakten er zelf twaalf. “Ik denk dat we de laatste tijd getoond hebben dat we een moeilijk te kloppen ploeg zijn, dat we verdedigend goed staan. Als we de 0 houden, moet er maar één goaltje gemaakt worden om die punten te pakken. Zo hebben we ’t vorig jaar heel vaak gedaan en dat komt nu toch stilaan terug,” zegt Colin Coosemans.

Voor die doelpunten lijken ze op de Freethiel steeds meer te rekenen op Aboubakar Oumarou. “Hij toonde dat hij klaar is en belangrijk kan zijn voor het team. Het is anders spelen met hem dan met Demjan, Oumarou duikt meer in de ruimtes. Het is dus ook voor mij aanpassen, maar het gaat goed,” aldus Trickovski.

En ook de doelman ziet een mooie toekomst voor de Kameroense spits. “Abou komt van heel ver terug. Hij heeft soms wel eens een duwtje nodig gehad maar als hij nu blijft werken, kan het een grote worden.”

“Werken aan moeilijk wedstrijdbegin”

Een terugkerende vaststelling voor wie de afgelopen weken de wedstrijden van Waasland-Beveren bekeek: de eerste 20-25 minuten had de ploeg het telkens heel moeilijk en kwam in die aanvangsfase ook regelmatig op achterstand. “Ik kan absoluut niet verklaren waarom we zo vaak slecht starten, ik denk dat we het soms te graag willen en dan lukt het niet. Als je alles té goed wil doen, gaat het sowieso fout,” geeft Ivan Trickovski hiervoor als verklaring.

Al is het een ‘gewoonte’ die natuurlijk best zo snel mogelijk achterwege blijft. “Ik vermoed dat we altijd iets nodig hebben wat ons vol in de match doet komen. Dat moeten we beter aanpakken, we kunnen niet blijven in de wedstrijd stappen na 20 minuten, zeker niet tegen topploegen. Als we tegen POI-ploegen de halve eerste helft relaxen, kan het al beslist zijn, dan kan je al 2-0 achterstaan. Daarmee moeten we toch oppassen, we moeten vanaf de eerste minuut bij de les zijn,” besluit Coosemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties