Slomka creëert schokeffect bij noodlijdend Hamburg

Diederik Geypen
| 4 reacties

De trainerswissel bij Hamburg heeft meteen resultaat opgeleverd. De thuisploeg won met overtuigende 3-0 cijfers van de derde in de stand Borussia Dortmund. Drie gouden punten in de strijd onderin.

Bij Hamburger SV was het in de eerste plaats uitkijken naar het debuut van de nieuwe coach Mirko Slomka. De Duitser volgde vorige week Bert van Marwijk op die na de pijnlijke nederlaag tegen rode lantaarn Eintracht Braunschweig (4-2) aan de deur werd gezet.

De beginfase oogde rommelig langs beide kanten en op echte kansen was het lang wachten. Op het moment dat het publiek al vrede had genomen met een 0-0 ruststand, sloeg HSV toe. Lasogga hield zijn belager aan de praat en kreeg het leer ook nog voor doel. Jiráček kopte aan de tweede paal binnen. De thuisaanhang kon voor het eerst sinds lang nog eens juichen.

Gesteund door de voorsprong trok een enthousiast Hamburg in de tweede helft naar voren en met resultaat. Op het uur stond Lasogga zelf aan het kanon. De Duitser glipte door het centrum en schoof het de bal naast Weidenfeller in doel. De Borussen plots in vieze papieren.

Een derde treffer werd eerst nog afgekeurd wegens buitenspel, maar in het slot stelde Çalhanoğlu met een prachtige knal de zege veilig. De 46-jarige Slomka begint dus sterk aan de operatie redding met Hamburg. Dortmund verliest al voor de zesde keer dit seizoen.

Borussia Mönchengladbach-Hoffenheim 2-2

Onze landgenoot Koen Casteels beleefde een namiddag met twee gezichten op bezoek bij Mönchengladbach. Na amper vier minuten spelen moest de doelman zich een eerste keer omdraaien na een treffer van Herrmann. Net na het kwartier sloeg de thuisploeg, met Filip Daems in de basis, een tweede maal toe. Jantschke zorgde voor een dubbele voorsprong aan de rust.

Hoffenheim kwam met nieuwe moed uit de kleedkamer. Firmino zorgde voor de aansluitingstreffer en in de laatste tien minuten van de partij bracht Salihovic zijn ploeg nog langszij.