Ferrera: "Alles doen om opnieuw een grote ploeg te bouwen"

Robby Morren
Robby Morren
| 89 reacties
Ferrera: "Alles doen om opnieuw een grote ploeg te bouwen"
Foto: © SC

Emilio Ferrera werd maandagavond voorgesteld als nieuwe coach van Racing Genk. Hij zegt blij te zijn dat hij bij een grote club in België aan de slag kan. Ferrera tekende bij de Limburgse club een contract tot het einde van het seizoen met optie op een bijkomend seizoen.

Robby Morren in Genk

"Het is jammer dat we afscheid van Mario Been moesten nemen, maar we konden niet anders dan de samenwerking met Mario beëindigen. Ik wil hem veel succes wensen in zijn verdere loopbaan. Zijn opvolger is Emilio Ferrera. We kwamen vandaag met hem tot een akkoord tot het einde van het seizoen met een optie op een bijkomend seizoen", legde voorzitter Houben uit.

"We hebben niet veel tijd"

Emilio Ferrera is blij dat hij opnieuw aan de slag kan in de Belgische competitie. "Ik ben heel tevreden om bij Genk te zijn. Ik kan weer het werk doen dat ik graag doe en ik kom in een hele grote club met hele goede spelers. De situatie is nu niet prettig maar het is een momentopname. Ik ga samen met de spelers en het bestuur alles in het werk stellen om opnieuw een grote ploeg te bouwen. We hebben niet veel tijd, maar dat heb je in het voetbal nooit."

“Ik heb de Belgische competitie vanop afstand gevolgd. Genk heeft een hele goede periode gehad en was op een bepaald moment ook de best voetballende ploeg van België. Dat is nu niet meer zo. We moeten nu eerst kijken hoe dat komt en daarna op welke manier we dat oplossen. We zullen nagaan hoe Genk aan het begin zulke goede resultaten heeft neergezet. Ik heb genoeg elemeneten om vanaf morgen aan de slag te gaan met de spelers."

"Ik koos voor Genk omwille van de kwaliteit van de spelersgroep"

Waarom Ferrera voor Genk koos? “Omwille van de kwaliteit van de spelers en natuurlijk ook omdat het Genk is.” (lacht) “Ik zal uitgaan van de groep want zij hebben het een periode heel goed gedaan en natuurlijk ook van mijn eigen ervaring.”

"Uiteraard is onze ambitie play-off 1, we staan nu nog in de top zes. Ook donderdag hebben we al een belangrijke wedstrijd. Misschien kunnen we wel iets doen in de Europa League."

De coach wil alvast doorgaan met de huidige technische staf. "Zij hebben in het verleden al hun potentieel getoond, daar ligt het probleem niet. We gaan verder met deze technische staf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties