Reactie Julie Biesmans maakt levensbelangrijk doelpunt: "Geschoten met alle krachten die ik nog had"

Julie Biesmans maakt levensbelangrijk doelpunt: "Geschoten met alle krachten die ik nog had"
Foto: © SC

Pas aan het einde van het seizoen weten we hoe belangrijk het doelpunt van Julie Biesmans tegen Twente was. Dat het een beauty was, staat wel vast. "Misschien zal ik wat vaker op doel moeten trappen. De coach geeft ons die raad ook", lachte de nuchtere matchwinnares.

Aernout Van Lindt in Luik

De 1-0 viel pas laat, maar het zorgde volgens Biesmans toch voor een verdiende overwinning: "We hadden een paar kansjes daarvoor om het al af te maken. Het was niet makkelijk naar het einde toe, maar we kwamen er fysiek wel goed uit."

"We trainen met een fysieke trainer elke week en dat rendeert wel", geeft Biesmans in gesprek met Voetbalkrant.com toe. "Het is heel mooi dat we nog konden winnen vandaag, maar het seizoen is nog lang genoeg. We moeten het week per week bekijken en nog niet te ver vooruitlopen. Nu gewoon weer vol trainen naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag toe."

Wie is nu de grootste concurrent voor de titel? Ajax of Twente?

"Ze blijven allebei aankloppen bij ons. We kunnen elke wedstrijd nog punten verliezen, er zijn geen makkelijke wedstrijden. We doen een mooie zaak en het is heel leuk dat ik kon scoren, maar we zijn er nog niet."

Het doelpunt viel wel net op tijd ...

"Ik kreeg de bal goed in de voeten en ik draaide naar binnen voorbij de tegenstreefster. Daarna heb ik geschoten met alle krachten die ik nog had. Heel mooi dat die bal binnen ging", lachte Biesmans.

En hij viel mooi binnen. Misschien moet je meer op doel schieten?

"Ja, de coach zegt het ook tegen mij en tegen ons allemaal dat we vaker op doel moeten durven schieten. Zeker als we in schietpositie komen. Het is soms wat aanpassen, natuurlijk."

Het zit Standard dit seizoen ook wat mee. Terugkomen tegen OH Leuven in de blessuretijd, ook nu weer twee belangrijke extra punten. Dat moet vertrouwen geven?

"Dat is het mooie van de sport, ze is onvoorspelbaar", aldus nog Biesmans. "Het zit dit seizoen misschien wat mee, maar we moeten er elke wedstrijd opnieuw voor knokken. We dwingen het ook af als team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties