Vergoossen: "Ik vroeg destijds zelf een houten standbeeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Vergoossen: "Ik vroeg destijds zelf een houten standbeeld"
Foto: © SC

Mario Been nam gisteren iets na middernacht afscheid van KRC Genk. Sef Vergoossen brak een tiental dagen geleden nog een lans voor zijn landgenoot en betreurt het ontslag. "Al kan het natuurlijk wel voor rust in de tent zorgen."

Door Cédric De Volder

Het huwelijk van KRC Genk en Mario Been barstte in de nacht van zondag op maandag uiteen. Het verlies tegen Waasland-Beveren leek dan wel de spreekwoordelijke druppel, maar de emmer liep al een poosje over. Emilio Ferrera moet de Limburgers nu in play-off 1 zien te houden. Seff Vergoossen betreurt alvast het vertrek van de Rotterdammer uit de Cristal Arena.

"Ik vind het nog steeds jammer dat Mario geen coach meer is bij KRC Genk", aldus de voormalige oefenmeester van de Limburgers in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Al sta ik natuurlijk niet meer in de keuken van de Cristal Arena, hé. Ik aanschouw het gebeuren dus van aan de andere kant. Maar ik besef maar al te goed dat een club soms geen andere keuze heeft."

"Vergeet dat schokeffect maar"

Het beruchte schokeffect wordt ondertussen opnieuw bovengehaald. "Maar vergeet dat maar", countert de Nederlander. "Zo'n effect kan enkel worden teweeg gebracht bij een verzuurde relatie tussen coach en spelersgroep. In dat geval kan de opluchting omtrent het vertrek voor een kentering zorgen. Bij Genk is dit in mijn ogen niet het geval. Al kan het ontslag van Mario natuurlijk wel voor rust in de tent zorgen."

"Soms heeft een club geen andere keuze", besluit Vergoossen. "Het is immers niet zo evident om een bestuur of enkele spelers op straat te zetten, hé. Ik herinner me nog dat ze een standbeeld wilden bouwen in Genk voor me. Ik heb meteen zelf gevraagd om hout te gebruiken. Dan kan het altijd in brand worden gestoken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties