Aalst zet Carnaval met klinkende overwinning in

Nicola Cantoro
| 1 reacties
Aalst zet Carnaval met klinkende overwinning in
Foto: © SC

Eendracht Aalst heeft het carnavalsweekend met een overwinning ingezet. Vlak na rust opende Gianni De Neve de score. Niet veel later verdubbelde de Kosovaarse Belg Shkodra de score. Ondertussen vielen bij Virton twee rode kaarten snel opeen. Virton kon daardoor geen vuist meer maken.

Nicola Cantoro in Aalst

Eendracht Aalst had niets meer te winnen of te verliezen vanavond. Ook de tegenstander Excelsior Virton was niet meteen een naam om naar het stadion af te zakken. Toch was er meer sfeer dan anders vanavond in het Pierre Cornelisstadion. Voor de carnavalsmatch zat het stadion volgepakt met Voil Janetten en iets fatsoenlijker verklede supporters. Al een uur voor de match verzamelde een menigte feestvierders rond het stadion. ‘Bier en plezier’ was hun motto.

Na een reeks carnavalsliedjes, die de sfeer er al snel inbrachten, werd de match op gang gefloten. Het zeer jonge elftal van René Desaeyere trok meteen de kaart van de aanval.

Eendracht laat kansen liggen in eerste helft

Een zeer bedrijvige Tjendo De Cuyper passeerde na 7 minuten spelen knap zijn mannetje en legde de bal panklaar voor de 20-jarige Steve Bael die onbegrijpelijk over besloot. Aan de overkant werd de knappe poging van Jordan Yeye gepareerd door doelman Van Den Noortgaete.

Na 25 minuten spelen waren de Ajuinen er weer heel dicht bij. De Virton-doelman kon de bal na een corner niet ver genoeg wegboksen. Ken Van Damme besloot zijn kans te gaan op de botsende bal aan de rand van de zestien meter. Zijn poging vloog rakelings naast de kruising. De Voil Janetten zagen de bal al binnen.

Aan de overkant viel dan bijna een eigen doelpunt. Een vrije trap van Virton werd door Filipovic bijna in eigen doel gewerkt. Van Den Noortgaete redde nog in extremis. Vlak voor rust werd De Cuyper opnieuw in het straatje gestuurd. Van Belle kwam net te laat om af te drukken. Dat was dé kans voor Den Iendracht om op voorsprong te komen. We gingen rusten met een 0-0-stand. De carnavalsmuziek mocht weer een kwartier galmen in het stadion.

Twee rode kaarten voor Virton

Meteen na de rust kon het feest beginnen voor de carnavalsvierders. De 19-jarige Gianni De Neve devieerde een voorzet van Donjet Shkodra in doel. Virton reageerde meteen met een vrije trap van Mathieu Cornet. Van Den Noortgaete kon de bal maar net uit de kruising ranselen.

Tien minuten na rust zag het er opeens heel erg goed uit voor de thuisploeg. De 18-jarige Lesquoy kreeg rood na het neerhalen van de doorgebroken Van Belle. De jonkie van Virton mocht gaan douchen. Na 65 minuten was het een tweede keer raak voor Aalst. Shkodra, de man van de assist bij het eerste doelpunt, draaide de bal vanop afstand knap in de verste hoek.

Het feest was nu compleet bij de Voil Janetten-aanhang. Meteen daarna pakte Virton-speler Nicolas Day zijn tweede gele kaart. Met een 2-0-voorsprong en tegen negen man was de match nu gespeeld voor Aalst. Tien minuten voor tijd legde Nick Van Belle met het hoofd de eindstand vast. Voetbal een feest? Op de eerste Carnavalsavond in Aalst is dat een understatement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties