Interview Severeyns over Antwerp: "Wij werden destijds bekogeld met eieren en tomaten"

Severeyns over Antwerp: "Wij werden destijds bekogeld met eieren en tomaten"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Vorig weekend ontplofte het bij Antwerp. Cisse Severeyns maakte het in de jaren negentig al mee dat de fans van The Great Old zich tegen de spelers keerden. De malaise zit diep, maar toch blijft het icoon van Antwerp geloven in een wederopstanding.

Door Johan Walckiers

Vorige week ontplofte de boel. Antwerp-supporters bestormden het veld en staken Bengaals vuur af. "Ze waren het beu zeker? Er wordt bij Antwerp veel beslist en gedaan, zonder dat de supporters van iets af weten. En als de resultaten dan tegenvallen, is het hek van de dam. Dat ze niet happy zijn, is duidelijk. Als de resultaten tegenvallen, wordt het overal onrustig, maar bij Antwerp nog net iets meer. De supporters zijn dan ook nog iets ferventer dan bij andere clubs."

Severeyns weet waarover hij spreekt, want hij maakte het zelf ook mee in het verleden. "Het was na een nederlaag tegen Club Luik, die laatste stonden. Wij stonden vierde laatste, maar konden geen match meer winnen. Op de maandagtraining kwamen er ineens supporters voorbij gewandeld en die begonnen ons te bekogelen met eieren en tomaten. Het was natuurlijk ook niet slim dat één van de spelers - ik ga zijn naam niet noemen - zijn middenvinger had opgestoken op de bus", kan 'de Cisse' er nu mee lachen.

"Gunter Hofmans zei me dat er nog elke week lijken uit de kast vallen"

Toch had hij verwacht dat de heling van The Great Old sneller ging verlopen. "Met Gunter (Hofmans) en Jos (Verhaegen) had ik gehoopt dat het vrij snel beter zou gaan. Maar het is ook niet makkelijk. Ik heb Gunter vorige week nog gezien en hij zuchtte dat er nog elke week lijken uit het verleden uit de kast komen vallen. Elke keer ze denken er door te zijn, komt er iets nieuws bij."

Maar Severeyns blijft hopen op een snelle draai in de goede richting. "Goh, wie had tien jaar geleden gedacht dat Zulte Waregem al twee jaar voor de prijzen ging meespelen? En wie had dit seizoen gedacht dat Oostende zich zo makkelijk ging redden? Antwerp is een schitterende club als het goed gaat, zoals overal een beetje. De oudere supporters zitten er nog altijd mee in hun maag dat het na de Europa Cup-finale zo snel bergaf is gegaan. En eens je in tweede zit, is het moeilijk er uit te geraken. Buiten Charleroi zijn er nog niet veel clubs er in geslaagd om snel-snel terug te keren naar eerste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties