Van den Brom bij Anderlecht: een huwelijk met ups en downs

Jordy Ferket
| 5 reacties
Van den Brom bij Anderlecht: een huwelijk met ups en downs
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Trainer John Van den Brom is ontslagen door RSC Anderlecht. De Nederlander was twee seizoenen actief in het Astridpark. Het was een kort tijdperk met wisselend succes. Hij slaagde erin een titel te pakken, maar dit jaar liep het voor geen meter.

In 2012 werd John Van den Brom trainer van Anderlecht. Het eerste jaar van de Nederlander was bijzonder mooi. Na razend spannende play-offs pakte Anderlecht de titel. Het had slechts twee punten voor op Zulte Waregem en drie op Club Brugge. Daarom was de ontlading na de play-offs ongelooflijk groot. Hij won ook tweemaal de supercup.

Mbokani out, Mitrovic in

Maar dit jaar liep het voor geen meter. De Nederlander raakte twee heel belangrijke pionnen kwijt. Spits Dieumerci Mbokani trok naar Dinamo Kiev. Ook Lucas Biglia trok de deur op Anderlecht achter zich toe. De Argentijn speelt nu bij Lazio. Daarnaast vertrok ook Tom de Sutter naar grote concurrent Club Brugge.

Natuurlijk kwamen er ook spelers in de plaats. Aleksandar Mitrovic kwam over van Partizan Belgrado. Anderlecht legde maar liefst vijf miljoen op tafel om hem binnen te halen. Ook zijn landgenoot Luka Milivojevic kwam de paars-witte gelederen versterken. Hij had de zware opdracht om Biglia te vervangen. Daarnaast waren er nog enkele speler uit de eigen jeugd die naar de A-kern kwamen: Tielemans, Mbemba en ga zo maar door.

Teleurstellend seizoen

Toch slaagden ze er niet in de goede resultaten van het seizoen 2012/2013 te herhalen. Paars-wit verloor dit seizoen al negen matchen in de reguliere competitie. Vooral na de winterstop loopt het voor geen meter meer. Ze haalden amper 10 op 24 en dat is ronduit zwak voor Anderlecht. Benieuwd of Besnik Hasi het tij kan keren tijdens play-off 1.

De mooiste momenten van de Nederlander

Anderlecht-Club Brugge 6-1: De ploeg van Van den Brom vernederde op 11/11/2012 grote rivaal Club Brugge. De Bruggelingen werden met een 6-1-pandoering terug naar Jan Breydel gestuurd.

PSG-Anderlecht 1-1: Anderlecht speelt op 05/11/2013 verrassend 1-1 gelijk op het veld van Paris Saint-Germain. Op voorhand leek paars-wit nochtans kansloos. Demy De Zeeuw bracht Anderlecht verrassend op voorsprong, maar twee minuten later maakte de onvoorspelbare Ibrahimovic gelijk.

Anderlecht-KV Mechelen 5-0: In het begin van de Jupiler Pro League speelde paars-wit leek er geen vuiltje aan de lucht. Zo stuurde Anderlecht op 14/09/2013 KV Mechelen  met een forfaitscore naar huis. Er was nog geen sprake van een zwakke periode.

Verschillende dieptepunten dit seizoen

In het eerste deel van de competitie ging Anderlecht 4-0 onderuit tegen Club Brugge. Een pijnlijke nederlaag voor de spelers en de aanhang. Maar vooral na de winterstop draaide het vierkant bij paars-wit. Het team verloor tegen KV Mechelen (2-1), Lierse (2-0) en Lokeren (2-1). Maar vooral de nederlaag dit weekend tegen OHL (1-0) was de druppel die de emmer deed overlopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties