Strijd play-off 1: Gent en Genk van hetzelfde niveau

Jordy Ferket
| 1 reacties
Strijd play-off 1: Gent en Genk van hetzelfde niveau
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk en AA Gent strijden zondag om het laatste ticket voor play-off 1. Beide ploegen staan op gelijke hoogte, maar momenteel zijn de Limburgers licht in het voordeel. Ze wonnen twee matchen meer. Het belooft alvast spannend te worden. Dat bevestigen de statistieken.

Zelfde doelpuntensaldo

Zowel Genk als Gent hebben een doelpuntensaldo van +3. Genk deed 40 keer de netten trillenen kreeg 37 doelpunten om de oren. Bij Gent hebben ze eenmaal minder geprikt, maar ze hebben er ook eentje minder tegen.

Genk won twee matchen meer

Genk is momenteel licht in het voordeel. Het heeft twee partijen meer gewonnen dan de Buffalo’s. De Limburgers wonnen veertien matchen en Gent ‘maar’ twaalf. Als Racing wint, dan is het zeker van een plaatsje bij de eerste zes.

Thuis en uit ongeveer dezelfde prestaties

Gent haalde tot nu toe op verplaatsing meer punten dan in de eigen Ghelamco Arena. Het haalde er 23 op verplaatsing en slechts 21 op eigen terrein. De Limburgers leggen ongeveer dezelfde cijfers voor. Genk haalde wel meer punten thuis dan uit. 24 stuks op eigen veld en 20 buitenshuis. Veel verschil zit er natuurlijk niet tussen. Logisch als beide ploegen even veel punten hebben.

Omgekeerde vormcurve

Gent begon niet al te best aan het seizoen. Het leek erop alsof ze nooit in aanmerking gingen komen voor play-off 1. Maar ze hebben zich wel sterk herpakt in het tweede deel van de Jupiler Pro League. In de laatste vier wedstrijden haalden ze maar liefst tien punten.

Bij Genk verliep het omgekeerd. Ze begonnen als een wervelwind aan het seizoen. Samen met Standard domineerden ze de eerste helft, maar plots keerde alles. De Limburgers leken niet meer op de ploeg die indruk maakte in Europa. Het kon nauwelijks winnen en coach Been werd op de keien gezet. Emilio Ferrera moest ervoor zorgen dat Genk toch naar play-off 1 gaat.

Moeilijke partij komend weekend

Dit weekend zal alles dus beslist worden. De matchen zullen alvast niet van de poes zijn. Gent ontvangt in eigen stadion Zulte Waregem, een ploeg die al zeker is van play-off 1. Voor Genk staat er een weerzien met hun ex-coach op het programma. De Limburgers nemen het op verplaatsing op tegen het Kortrijk van Hein Vanhaezebrouck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties