Interview Neto na het tekenen van zijn contract: "Eindelijk zekerheid"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Neto na het tekenen van zijn contract: "Eindelijk zekerheid"
Foto: © SC

Renato Neto, al bijna anderhalf jaar bij AA Gent op huurbasis, heeft eindelijk zekerheid. De Braziliaan kwam definitief over en speelt de komende drie seizoenen bij de Buffalo's. Een uitgelezen moment voor een babbel met de rijzige middenvelder, twee dagen voor dé match van het seizoen.

Door Sander De Graeve

"Ik ben blij dat ik drie jaar kon bijtekenen. Het was wat ik wou, de laatste tweeënhalf jaar heb ik al te veel moeten verhuizen. Als voetballer is dat niet goed, en voor mijn gezin al zeker niet. Het is belangrijk dat we hier kunnen blijven", aldus een tevreden Renato Neto.

"Nu heb ik eindelijk zekerheid en kan ik me volledig op Gent richten. Vroeger zat ik toch vaak met mijn toekomst in mijn achterhoofd, ook al werd dat door mijn manager geregeld. Op het veld dacht ik wel enkel aan Gent, maar nu kan ik wat meer bevrijd spelen. Nu kan ik hier groeien, het is een goeie club om dat te doen."

"Het is een moeilijk seizoen"

Het seizoen van de Buffalo's was er één met ups en downs. Toch kunnen de Gentenaars met een erg positieve noot eindigen zondag. "Het de belangrijkste match van het seizoen, hé. Het hangt niet voor 100 procent van onszelf af, maar we gaan er alleszins alles aan doen om onze wedstrijd te winnen. Dan zien we wel wat Genk klaarspeelt. Play-off 1 halen zou super zijn voor de supporters."

Ook Neto zelf maakte niet zijn gelukkigste seizoen mee. De Braziliaan wisselde goeie met slechte wedstrijden af. "Het is een moeilijk seizoen, met vreemde wedstrijden. Zulke dingen kunnen gebeuren in een carrière, ik kan alleen maar mijn best doen om het team te helpen. Eerst moet je als ploeg winnen, dan pas volgt het individuele. Niemand zit graag op de bank, maar mijn teammaats doen het goed, dus ben ik tevreden."

"Play-off 1 én Europees halen en dan genieten van het WK"

Het seizoen kan, zoals gezegd, toch nog positief eindigen voor Neto en zijn ploeggenoten. "Wanneer ik tevreden naar Brazilië kan? De contractperikelen zijn al uit mijn hoofd, nu moeten we nog play-off 1 halen én dat Europees ticket. Dan is het seizoen geslaagd en kan ik rustig gaan genieten van het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties