Reactie Cornelis berust in blauw-zwarte overwinning: "Cercle gokte op die ene kans"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Cornelis berust in blauw-zwarte overwinning: "Cercle gokte op die ene kans"
Foto: © Photonews

Cercle Brugge kon vanavond op geen enkel moment een vuist maken tegen Club. Hans Cornelis wil zich dan ook niet verstoppen. "Al vond ik ons wel verdienstelijk voetballen."

Cédric De Volder in Brugge

De Vereniging hield het een dikke vijftig minuten vol tegen een oppermachtig Club Brugge. "We kozen bewust voor de verdediging", legt Hans Cornelis na afloop uit. "Club vormt een sterk geheel, hé. Als je dan open voetbalt, dreig je in een val te lopen. Het was dus gokken op die ene kans."

Maar die kwam er eigenlijk niet. Mathew Ryan had op geen enkel moment moeite met de bezoekers. "We hadden het lastig om de bal in de ploeg te houden. En dan viel dat doelpunt, hé. Cercle had dan ook de slagkracht niet om iets terug te doen."

"Geen slagkracht na tegendoelpunt"

Enkele weken geleden vierden de groenhemden nog het behoud, maar ondertussen staat er een nul op negen op de tabellen. "De voorbije twee weken speelden we ronduit slecht, maar vanavond was het verdienstelijk. Al wil ik daarmee niet gezegd hebben dat we kans maakten op meer."

Op die manier maakt ook de Vereniging zich op voor play-off 2. "Het is wat het is", besluit de aanvoerder. "We gaan er alvast het beste van maken. Dat zijn we trouwens verplicht aan onze fans. Al besef ik maar al te goed dat het enorm lastig is om iets uit de nacompetitie te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties