Wilmots: "Meer professionalisme nodig bij de bond"

Wilmots: "Meer professionalisme nodig bij de bond"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots heeft zijn contract nog steeds niet verlengd als bondscoach. Na het WK in Brazilië loopt zijn contract af. Das Kampfschwein irriteert zich aan het feit dat de bond zoveel informatie naar buiten brengt.

"Ik vind dat er te veel geluiden ontsnappen uit de bureaus van de KBVB. Op dat vlak is er nog wat meer professionalisme nodig. Bij Schalke of Real Madrid vinden onderhandelingen plaats achter gesloten deuren en lekt er niets uit", zegt Wilmots in een interview met L’Avenir.

Volgens velen wil Wilmots na het Wk opnieuw bij een club aan de slag gaan. “Dat is eigenlijk een totaal ander beroep dan dat van een bondscoach. Een groot deel van mijn tijd spendeer ik nu aan scoutingsopdrachten. Als clubtrainer werk je elke dag met een groep. Versta me niet verkeerd, bondscoach zijn is top. Ik ben het bewijs dat je ook successen kan bereiken zonder eerst een grote club getraind te hebben. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor Paulo Bento en Jurgen Klinsmann. Ik wil eerst succes oogsten als bondscoach alvorens aan de slag te gaan bij een club", besloot Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties