Overzicht Premier League: Swansea doet uitstekende zaak in degradatiestrijd

Caroline Tonnelier

Naast Crystal Palace, dat verrassend won van Chelsea, deed ook Swansea vanmiddag een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. Het won overtuigend met 3-0 van concurrent Norwich. Die andere zespuntenwedstrijd tussen West Bromwich Albion en Cardiff eindigde op een gelijkspel.

Swansea-Norwich 3-0

Swansea behaalde op eigen veld een vlotte zege op basis van een sterke eerste helft. Aan de rust leidde de thuisploeg al met 2-0 dankzij een trefzekere De Guzman. In de tweede helft probeerden de bezoekers van Norwich wel nog iets terug te doen, maar het was Swansea dat opnieuw kon scoren. Routledge legde een kwartier voor affluiten de 3-0 eindcijfers vast.

West Bromwich Albion-Cardiff 3-3

Dat een wedstrijd tussen twee degradatiekandidaten allesbehalve saai hoeft te zijn, bewezen West Brom en Cardiff. De thuisploeg leek dankzij vroege doelpunten van Amalfitano en Dorrans op weg naar een cruciale zege, maar Mutch in de eerste en Caulker in de tweede helft brachten Cardiff op gelijke hoogte. Een late treffer van invaller Boufouma gaf West Brom opnieuw hoop op de zege, maar diep in blessuretijd bezorgde een andere invaller, Daehli, de bezoekers uit Wales toch nog een punt.

Southampton-Newcastle 4-0

In de middenmoot behaalde Southampton een eenvoudige en duidelijke zege tegen Newcastle. Het werd liefst 4-0 voor de thuisploeg. Rodriguez scoorde het eerste en laatste doelpunt van de middag en tussendoor hadden Lambert en Lallana de score al aangedikt.