Annys speelt voor titel en contract: "Logisch dat Westerlo optie nu niet licht"

Annys speelt voor titel en contract: "Logisch dat Westerlo optie nu niet licht"
Foto: © Photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo staat na dit weekend verrassend weer aan de leiding in tweede klasse. Niemand die verwacht had dat Eupen punten zou laten liggen bij Wezet, maar daar maalt Maxime Annys niet om. "Diegene die het minst nerveus wordt, zal het halen."

Door Johan Walckiers

"Heel verrassend dat Eupen daar punten liet liggen. We hadden er in ieder geval niet op gerekend", zegt Annys aan Voetbalkrant.com. "Het bevestigt dat tweede klasse een rare reeks is. Iedereen kan van iedereen winnen. Het wordt een race tot het einde. Wij gaan er van uit dat we elke wedstrijd nog moeten winnen. En diegene die het minst nerveus wordt, zal het halen."

Al hebben ze bij Westerlo genoeg ervaring om daarmee om te gaan. "In elke linie hebben we wel iemand die het allemaal al meegemaakt heeft. Birger Maertens heeft al heel wat watertjes doorzwommen en Paulussen heeft ondanks zijn jonge leeftijd al drie eindrondes gespeeld. Geudens, die heeft het allemaal al meegemaakt en MacDonald speelt al heel zijn leven met druk", lacht de middenvelder.

"Een eindronde is een heel andere beleving. Hopelijk kunnen we die vermijden"

Veel eindronde-ervaring dus, maar als het even kan, wil Westerlo daar geen nieuwe aan toevoegen. "Je weet dat een eindronde altijd een heel andere beleving wordt dan de competitie. We hebben veel gewonnen dit seizoen, maar dat garandeert niets voor de eindronde. En dan komt OHL er waarschijnlijk ook nog bij. Die hebben een rotseizoen, maar je mag hen ook nooit onderschatten. Hopelijk kunnen we die einderonde vermijden."

Met nog vier matchen te gaan, is de eindspurt ingezet, maar waarschijnlijk worden die tegen Moeskroen en Eupen op de twee laatste speeldagen doorslaggevend. "Momenteel voel ik niet meer druk dan anders. Sinds ik hier ben, was het elke keer van moeten. Die laatste twee matchen zal de druk wel groter zijn. Daar ben ik vrij zeker van, maar we moeten nu eerst Heist en Geel goed doorkomen", knikt Annys. 

"Begrijpelijk dat Westerlo de optie niet licht"

Annys kwam er immers pas in september bij en had een tijdje nodig om weer zijn conditie op te krikken. Daarnaast sukkelde hij ook met een paar blessures, maar met tien matchen op de teller zal hij misschien wel één van de friste van allemaal zijn. "Ik heb de voorbije drie matchen dat ik speelde drie keer gescoord. Tegen Dessel scoorde ik ook, maar moest daarna forfait geven tegen Antwerp omdat ik last had aan de hamstrings. Tegen Aalst dit weekend scoorde ik ook al na een kwartier. Het kan dus zijn dat ik één van de meest frisse spelers van het team ben."

Niet dat hij nog veel te bewijzen heeft, maar Annys speelt ook wel voor een nieuw contract. "De optie zou normaal gezien morgen gelicht moeten worden, maar dat gaat Westerlo niet doen", weet Annys. "Begrijpelijk, aangezien ze nog niet weten of we in eerste of tweede gaan spelen. Ik ga alles geven in die laatste vier matchen en als het moet ook in die eindronde. En dan zien we wel."

"Als Westerlo me daarna een aanbod doet, zelfs al is het nog in tweede, zal ik dat zeker overwegen. Ik heb veel aan hen te danken. Op het veld kunnen ze niet klagen met vier goals en een aantal assists, maar ik wil zeker blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties