Reactie Debuterende Luyckx: "Kippenvel en wat stress… goeie stress wel!"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Debuterende Luyckx: "Kippenvel en wat stress… goeie stress wel!"
Foto: © SC

Alec Luyckx kreeg zaterdagavond z'n allereerste speelminuten in eerste klasse. De 18-jarige middenvelder deed al eerder mee in een bekerwedstrijd, maar in de competitie was dit z'n debuut. En hoeft het gezegd: Luyckx was dolgelukkig achteraf.

Tamara Vereecken in Beveren

De middenvelder kwam vorige zomer over van Anderlecht en kreeg dus zaterdag de kans om zich te tonen op het hoogste niveau. “Fantastisch! Ik heb er lang op gewacht maar dit was toch wel speciaal!” Wanneer wist je dat je zou spelen? “ Ik wist dat de kans er inzat dat er speelminuten zouden komen in play-off 2 maar niet dat het al meteen tegen Lierse zou zijn. Tijdens de rust hadden ze wel gevraagd dat ik ging opwarmen, samen met twee andere spelers. En dan plots zei de coach dat ik tien minuten later moest invallen,” vertelde Luyckx.

Wat ging er door je heen op dat moment? “Kippenvel… en heel even wat stress, goeie stress wel (lacht)! Dan snel opwarmen en direct op het veld. Die stress valt dan meteen weg en je denkt niet meer aan alles errond.”

“Het was goed, maar trapte toch wat op m’n adem”

Luyckx stond een klein kwartiertje op het veld maar deed in die tijd wat van hem verwacht werd. ”Ik denk het wel. Toen ik opkwam, kreeg ik meteen een bal ingespeeld en die raakte ik goed, de passes kwamen aan. Het klinkt simpel, maar die eerste baltoets geeft vertrouwen, daarop bol je verder. Het is ook leuk dat mijn eerste match met een overwinning afgesloten werd.”

Al voelde hij toch meteen het niveauverschil. “Ik moet wel zeggen dat het heen-en-weer lopen, mijn verdedigende taken, de dubbele  dekking: het was terug gewoon worden, ik trapte toch even op m’n adem.”

“Had ik keeper gestaan, was ’t ook goed geweest (lacht)”

Wat is eigenlijk je lievelingspositie? “Da’s echt centraal, ik stond tegen Lierse op de rechtsvoor maar rechtsmidden kan ik ook wel uit de voeten.” Je had waarschijnlijk eender waar willen staan voor die eerste speelminuten? “Jaja, als ik keeper had gespeeld, was ’t ook goed geweest,” lachte Luyckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties