Ajax op weg naar unicum: "De verdienste van de Boer"

Ajax op weg naar unicum: "De verdienste van de Boer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zeker is het nog niet, maar lang kan het titelfeest van Ajax niet meer uitblijven. Voor de Amsterdammers en Frank de Boer wordt het een unicum: nooit eerder won een coach vier titels op rij bij Ajax.

Ajax komt na de zege tegen Twente nu echt wel dicht bij zijn vierde opeenvolgende titel. Volgens columnist en sportjournalist Henk Spaan is dat de verdienste van Frank de Boer: "Hij is een hele gewone man en daardoor voelt niemand bij de club een bedreiging. En hij laat de jeugd enorm doorgroeien", aldus Spaan in Pauw & Witteman.

"Hij is altijd present op De Toekomst", gaat Spaan verder over het complex waar de jeugd zijn matchen speelt. "Spelers als Denswil of Klaassen, komen eigenlijk uit de beloftenploeg die Frank de Boer al kampioen heeft gemaakt. Eigenlijk kan je zeggen dat hij de kampioenen heeft gemaakt. En hij heeft ook voor de stabiliteit gezorgd door al zijn kampioenschappen. Zo simpel is het."

"Zijn naam staat op de lijstjes"

Dus rijst de vraag: wat als Frank de Boer weg zou gaan? "Ik heb geen idee of de expertise van de mensen aan de leiding van de club groot genoeg is om een goede trainer te vinden. De selectie is sterk, maar de Boer is belangrijk. Hij kan mogelijk zelfs AZ om de titel laten meespelen, als hij dat zou willen."

En of de Boer zal blijven bij Ajax, hangt af van externe factoren: "Als er bij andere topclubs een coach sneuvelt, komen er misschien aanbiedingen. Barcelona, The Spurs, Manchester United. Zijn naam staat alvast op de lijstje van enkele teams, dat lijkt wel duidelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties