Engelse pers niet welkom in München na beledigingen in kranten

Engelse pers niet welkom in München na beledigingen in kranten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

The Daily Mirror en The Sun zijn niet welkom in Bayern München voor de terugmatch tegen Manchester United. Beide kranten haalden beledigend uit richting de Duitsers op de voorpagina van hun krant.

Woensdagochtend kopten zij volgens de Duitse club op een respectloze, discriminerende en beledigende manier over de wedstrijd Manchester United - Bayern München en dan vooral richting Bastian Schweinsteiger. De kampioen van Duitsland pikt de beledigingen niet en straft de twee kranten daarom.

De Daily Mirror plaatste een foto op de voorpagina waarop Bastian Schweinsteiger wegloopt na zijn tweede gele kaart. De Engelse tabloid heeft de foto voorzien van de woorden ‘You Dirty Schwein’ en dat gaat Bayern München te ver. Ook de manier waarop The Sun de wedstrijd becommentarieerde pikt men niet.

“We veroordelen dit heel scherp. Juist in de Champions League roept de UEFA op tot respect. Alle spelers dragen een embleem met dat woord op het shirt en alle deelnemers wordt gevraagd om zich respectvol te gedragen. Wij hebben geaccepteerd dat vier supporters van Bayern een respectloos spandoek toonden toen Arsenal naar de Allianz Arena kwam. Wij zullen er nu voor zorgen dat de afgevaardigden van de Daily Mirror en The Sun geen media-accreditatie krijgen voor de terugwedstrijd”, meldt de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties