Engelse titelstrijd ongemeen spannend: wie haalt het?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
Engelse titelstrijd ongemeen spannend: wie haalt het?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog zes speeldagen voor de boeg is het nog steeds ongemeen spannend in de Premier League. Liverpool, Chelsea én Manchester City maken nog allen kans om zich tot beste leerling van de klas te kronen in Engeland. Maar wie zal het halen?

Liverpool

Momenteel voert Liverpool de ranglijst aan in de Premier League met een totaal van 71 punten. Chelsea volgt op twee punten en Manchester City – dat nog twee wedstrijden te goed heeft – telt vier punten minder dan Simon Mignolet en co.

Liverpool ontvangt in de komende weken zowel Chelsea als Manchester City nog op Anfield. De troepen van Brendan Rodgers hebben alles dus in eigen handen, maar met nog twee krakers van formaat voor de boeg wordt het allesbehalve makkelijk om een eerste titel sinds 1990 in de wacht te slepen.

Programma Liverpool

West Ham United-Liverpool
Liverpool-Manchester City
Norwich City-Liverpool
Liverpool-Chelsea
Crystal Palace-Liverpool
Liverpool-Newcastle United

Chelsea

Chelsea beschikte lange tijd over prima papieren in de titelrace. The Blues morsten tijdens de voorbije wedstrijden echter met de punten. Na een magere 3 op 9 zakten Hazard en co terug naar de tweede plaats. De komende weken moeten de mannen van Mourinho nog vol aan de bak, met als uitschieter de wedstrijd op het veld van Liverpool.

Programma Chelsea

Chelsea-Stoke City
Swansea City-Chelsea
Chelsea-Sunderland
Liverpool-Chelsea
Chelsea-Norwich City
Cardiff City-Chelsea

Manchester City

Manchester City bezet momenteel de derde positie in de Premier League, maar beschikt misschien wel over de beste papieren om straks een tweede titel in drie jaar tijd op zak te steken. The Citizens spelen nog twee wedstrijden meer dan hun titelconcurrenten. Opmerkelijk gegeven: van die laatste acht wedstrijden speelt City er maar liefst vijf in eigen huis.

De troepen van Manuel Pellegrini moeten wel nog op bezoek bij Liverpool en Everton, nooit eenvoudige verplaatsingen. Vincent Kompany en co zullen alvast hun beste beentje voor moeten zetten.

Programma Manchester City

Manchester City-Southampton
Liverpool-Manchester City
Manchester City-Sunderland
Manchester City-West Bromwich Albion
Crystal Palace-Manchester City
Everton-Manchester City
Manchester City-Aston Villa
Manchester City-West Ham United

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties