"Club en Standard blijven grootste titelfavorieten"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 61 reacties
"Club en Standard blijven grootste titelfavorieten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kreeg afgelopen zondag een mokerslag van jewelste op het veld van rivaal RSC Anderlecht. Hoe gaat men daar op Jan Breydel mee om en welke gevolgen heeft dat? Voetbalkrant.com ging ten rade bij een oud-speler van blauw-zwart: Franky Van der Elst.

Club Brugge werd de eerste 45 minuten helemaal zoek gespeeld door paars-wit, iets wat ook Van der Elst danig verraste. “Ja, ik was zeker en vast verrast door Anderlecht. Ze hebben een hele goeie match gespeeld en hebben verdiend gewonnen. Daar bestaat geen twijfel over."

Waar ontbrak het de troepen van Preud’homme dan aan? “Het was een gretig, scherp én agressief Anderlecht dat club op iedere positie de baas was. Paars-wit greep Club Brugge bij de keel vanaf minuut één, en dat hadden ze bij Club wellicht niet verwacht.”

"Club Brugge en Standard blijven grootste titelfavorieten"

Maar toch is er geen man overboord voor blauw-zwart, meent de voormalige international. “Club en Standard zijn nog steeds de topfavorieten voor de titel. Ik ben ervan overtuigd dat ze hieruit lessen zullen trekken in Brugge.”

Na de wedstrijd in het Astridpark nam Preud’homme zijn spelers bij elkaar op het veld en sprak hij hen toe. “Dat is natuurlijk naar buiten uit tonen dat er een team staat. De eendracht benadrukken. Ik vind dat persoonlijk niet slecht van Preud’homme. In de kleedkamer gaan er enkele spelers douchen, de andere gaat een interview geven, dus dan kan je niet altijd iedereen samen hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties