Analyse Ferrera is geen wonderdokter, maar welke stappen heeft Genk gezet?

Robby Morren
Robby Morren
| 23 reacties
Ferrera is geen wonderdokter, maar welke stappen heeft Genk gezet?
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Emilio Ferrera is niet de wonderdokter die Racing Genk wel eens snel uit het slop zal trekken. Zoveel is duidelijk anderhalve maand na zijn aanstelling. Ondertussen trekken spelers en coach zich op aan de kleine stapjes die gezet worden.

Door Robby Morren

Ferrera vertelde bij zijn aanstelling dat hij de problemen waar Genk mee kampte in twee wedstrijden had gezien. Die oplossen blijkt een ander paar mouwen. De oefenmeester kon Genk in 6 wedstrijden slechts één keer naar de overwinning leiden: tegen hekkensluiter Bergen. Verder bedraagt de balans: 3 nederlagen en 2 gelijke spelen. In punten vertaald: 5 op 18.

Tegen Zulte Waregem legde Genk een wanprestatie op de grasmat, in Lokeren zagen we tekenen van beterschap. De Waaslanders hadden de overwinning verdiend, maar Genk trok met een punt én met een goed gevoel richting Limburg. "Als je weet vanwaar wij komen, mag dit als een positieve match beschouwd worden", klonk het uit de mond van Ferrera. "Dit zijn de eerste stappen", zei Köteles zaterdagavond. Welke stappen heeft Genk tegen Lokeren gezet?

1 Resultaat

"Het is niet veel ploegen gegeven om op Lokeren een punt te pakken", aldus Simaeys. Dat Genk niet met lege handen naar huis moest, is vooral op het mentale vlak belangrijk. Ook al beseffen de spelers maar al te goed dat hun team met één punt niets opschiet in PO 1.

2 Kansen creëren

Terwijl de blauwhemden tegen Zulte Waregem geen deuk in een pakje boter getrapt kregen, dwongen ze in de eerste helft op Lokeren wel een viertal goede kansen af. Anele scoorde en Jelle Vossen had de uitgelezen kans om de netten een tweede keer bol te zetten. "We hebben verschillende mogelijkheden gecreëerd en dat is in onze situatie al positief", vond Jelle Vossen.

3 Vechtlust

Dat er discussies zijn in een kleedkamer wanneer het slecht loopt, hoeft niet te verbazen. De supporters ergerden zich de afgelopen maanden aan het gebrek aan inzet bij sommige spelers. Zaterdagavond stuurde Genk op dat vlak positieve signalen uit. "We hebben in de tweede helft vechtlust getoond", klonkt Jeroen Simaeys tevreden. Köteles deelde die mening: "De spelers hebben met hun hart gespeeld en vechtlust getoond. Dat is het minimum dat we moeten brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties