Het verhaal achter de truitjeswissel: "Witte shirts onvindbaar"

Het verhaal achter de truitjeswissel: "Witte shirts onvindbaar"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was vreemd: tijdens de eerste helft droegen de Club-spelers hun blauw-zwarte uitrusting, die op tv nogal wat problemen gaf met de herkenbaarheid. Na de rust dook ineens wel de witte uitrusting op. 'Bijgeloof', noemde Michel Preud'homme het, maar blijkbaar was er meer aan de hand.

Preud'homme diste een verhaal over het bijgeloof van in blauw-zwart te spelen op, maar uit de mond van scheidsrechter Delferière klonk er iets anders. "Voor de wedstrijd bleek dat Club Brugge in de gewone blauw-zwarte shirts, zwarte broekjes en sokken wilde ­spelen", zegt Sébastien Delferière in Het Nieuwsblad."Maar het contrast met de paarse shirts van Anderlechts was klein. Als tweede uitrusting zeiden ze bij Club dat ze de bordeaux shirts hadden. Dat was nog erger: dan zag je geen verschil. Toen ik vroeg naar hun witte shirts, kreeg ik als antwoord dat ze die niet vonden."

De witte broekjes waren dan weer wel mee afgereisd en dus werd het een mengeling van blauw-zwart en wit. "De televisie vroeg Club om tijdens de rust te wisselen van truitje. Toen bleken de witte shirts er wel te zijn. Ik was eerlijk gezegd wel wat kwaad toen ik dat hoorde. Of ze gelogen ­hebben? Het was alleszins een rare situatie. Ik vond het wel spijtig, maar ik had al ander werk genoeg met de wedstrijd. Misschien wou Club in blauw-zwart spelen uit bij­geloof."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties