AA Gent stuurt Rednic de laan uit

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 74 reacties
AA Gent stuurt Rednic de laan uit
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent heeft zijn coach Mircea Rednic op straat gezet. De samenwerking met de Roemeen was na de magere 0 op 6 in play-off 2 niet langer houdbaar. Uitgerekend op de dag van zijn 52e verjaardag moet de oefenmeester dus opkrassen bij de Buffalo's. Peter Balette en Bernd Thijs nemen over.

Het verhaal tussen Mircea Rednic en AA Gent was er van bij de start een met vallen en opstaan. De inwerking verliep moeizaam en resultaten bleven lang uit. Uiteindelijk wisten de Buffalo's - mede dankzij het falen van Racing Genk - in extremis nog bijna een ticket voor play-off 1 af te dwingen.

Dat lukte uiteindelijk niet en het aanblijven van Rednic werd al in vraag gesteld. De Roemeense oefenmeester mocht uiteindelijk blijven om AA Gent via play-off 2 naar een Europees ticket te loodsen. Een moeilijke opgave na de 0 op 6, waarna het bestuur besliste om de verdere samenwerking nu toch stop te zetten.

Opvolging

Het Laatste Nieuws meldt intussen dat assistent Peter Balette samen met Bernd Thijs overneemt. Dit betekent dus dat de geblesseerde middenvelder stopt met voetballen en meteen in het trainersvak wordt gegooid.

Om 13u30 geeft de club meer uitleg op een persconferentie. Onze redacteur is inmiddels onderweg naar de Arteveldestad om u het nieuws heet van de naald mee te delen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties