Analyse Buffalo's zoeken koortsachtig nieuwe trainer

Buffalo's zoeken koortsachtig nieuwe trainer
Foto: © Photonews

Geloof nu niet dat de trainerskwestie bij AA Gent van de baan is nu Mircea Rednic woensdag nog steeds aan de leiding staat. Het Buffalo-bestuur wacht gewoon het juiste moment af. Lees: tot het een nieuwe trainer gevonden heeft.

Door Johan Walckiers

Rednic is op het uur van schrijven nog steeds trainer bij AA Gent, maar daar zou deze week - vandaag zelfs - nog verandering in kunnen komen. Achter de schermen wordt er immer naarstig gezocht naar iemand die op deze korte periode nog kan overnemen, vernam onze redactie. De druk van de supporters is immers te groot en een gevoelsmens als Ivan De Witte kan er niet mee leven dat het imago van zijn club zo door het slijk wordt gesleurd.

Een objectieve waarnemer zou zeggen dat met nog vier matchen te gaan in play-off 2 het kalf al ver verdronken is, maar toch regeert opnieuw de paniek in het Gentse huishouden. Want wat als ze de Ghelamco Arena volgend seizoen maar voor de helft gevuld krijgen? Dat is de vraag die gesteld wordt na de vele kritiek op de sociale media door de fans. Voor het bestuur moet er een positief signaal gegeven worden dat er naar de toekomst (volgend seizoen) gekeken wordt. We zetten er uitdrukkelijk 'volgend seizoen' bij, want een langetermijnsvisie is er nog steeds niet uitgedokterd bij de Buffalo's.

Korte of lange termijn?

Wie ga je nu immers binnen halen om het roer van Rednic over te nemen? Een vrije trainer die al maanden niet meer aan de slag was en opeens in een rumoerige kleedkamer wordt geworpen? Een degelijke trainer die met harde hand de plooien komt gladstrijken, die is immers nu niet vrij. En het is niet zo dat de miljoenen om zo een trainer weg te kapen bij een andere club voor het rapen liggen.

Ivan De Witte en Michel Louwagie zagen gisteren hun mandaat met zes jaar verlengd, maar denken blijkbaar nog steeds op te korte termijn. Met een trainersontslag een schokeffect creëren, werkt niet met deze spelersgroep. Dat is nu wel afdoende bewezen. Zitten, klappen incasseren en werken naar volgend seizoen door de grove borstel boven te halen, lijkt een beter plan. Maar zoals hierboven gezegd: het lijkt plan A te worden. Een nieuwe trainer is op komst, want er zijn zelfs een paar masochisten die er aan willen beginnen. Eens kijken wat die er nog van kan maken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties