Van der Elst over Bacca: "Misschien niet bij United, maar hij kan mee in Engelse subtop"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Van der Elst over Bacca: "Misschien niet  bij United, maar hij kan mee in Engelse subtop"
Foto: © Photonews

Carlos Bacca verruilde afgelopen zomer Club Brugge voor de Spaanse zon. Bij Sevilla had de Colombiaanse spits het in het begin wat moeilijk, maar daarna zette hij zich door en deed hij wat hij het beste kan: doelpunten scoren.

Bacca kroonde zich afgelopen zomer tot topschutter in de Jupiler Pro League en werd bovendien ook nog eens verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Het enige wat ontbrak was een prijs met Club Brugge, maar de Colombiaan achtte de tijd rijp voor een stap hogerop.

Sevilla meldde zich bij blauw-zwart en legde tussen de 7 en de 10 miljoen euro op tafel voor de goaltjesdief. In Spanje moest Bacca zich even aanpassen, maar uiteindelijk vond hij ook in La Liga vlot de weg naar doel.

"Hij scoort zo makkelijk een doelpunt"

Volgens voormalig Club Brugge-speler Franky Van der Elst is de ontwikkeling van Bacca niet zo verrassend. “Al moet je het natuurlijk maar doen om ook in Spanje te schitteren, hé”, begint de analist bij Voetbalkrant.com.

Carlos Bacca heeft echter specifieke kwaliteiten. Hij beweegt goed en voelt de juiste momenten aan. Bovendien kan hij ook zijn snelheid uitbuiten tegen verdedigers. Maar bovenal scoort hij gewoon makkelijk een doelpunt. Hij heeft die natuurlijke ‘cool’ om af te werken.”

"Misschien niet bij Manchester United, maar Bacca kan wel mee in de Engelse subtop"

Tot dusver zette de Colombiaan de netten 14 keer bol in de Spaanse competitie. “Hij zit dan ook op zijn plaats in de Spaanse subtop, meent Van der Elst. “Of hij ook zou aarden in Engeland? Ik zeg niet dat hij meekan bij Manchester United (Bacca zou op het verlanglijstje van de club staan, nvdr.), maar ik denk wel dat hij ook de Engelse subtop aankan.”

“Bacca is niet meteen die fysiek sterke speler, maar hij heeft het vermogen om uit het duel te blijven. Maar volgens mij zit hij beter in de Spaanse competitie. Hij spreekt de taal, de zon schijnt, dat zijn geen onbelangrijke factoren voor een Zuid-Amerikaan en zijn familie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties