Bacca versiert penalty en helpt Sevilla aan zege tegen aartsrivaal

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Bacca versiert penalty en helpt Sevilla aan zege tegen aartsrivaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Sevilla heeft zich opnieuw de sterkste getoond in de Sevillaanse derby. Op het veld van de aartsrivaal haalde de ploeg van Unai Emery het met 0-2, net als eerder dit seizoen in de Europa League.

Het beslissende moment in de Andalusische derby kwam er na een halfuur. Carlos Bacca liet zich vallen in een duel met Juan Carlos, maar scheidsrechter Velasco Carballo trapte in de val. Bovendien stuurde hij de verdediger van Betis ook nog eens met rood van het veld. Bijzonder zware dobber voor de rode lantaarn, die Gameiro de strafschop zag omzetten.

Ondanks de numerieke minderheid ging Betis vol op zoek naar de gelijkmaker tegen Sevilla, dat zijn prestatie van afgelopen donderdag op geen enkel moment kon benaderen. De verdiblancos kwamen een aantal keer dicht bij de 1-1, maar het was uiteindelijk Sevilla dat nog eens scoorde. Gameiro legde met zijn tweede van de middag de 0-2 eindcijfers vast. De degradatie lijkt na deze nieuwe nederlaag onafwendbaar voor Betis, terwijl Sevilla volop meedraait in de strijd om Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties