Olympique Marseille laat punten liggen in strijd om Europees ticket

Mattias Verhaeghe

Olympique Marseille heeft 1-1 gelijkgespeeld tegen Nantes. Daarmee lossen ze de rol in de strijd om de vijfde plaats.

Olympique Marseille strijdt in de Ligue 1 nog om een Europees ticket. Om kans te blijven maken op de vijfde plaats moest Marseille dus absoluut winnen van Nantes, de nummer elf van de Franse competitie. De eerste helft verliep gelijk met een licht voordeel in balbezit voor Marseille en ongeveer evenveel doelkansen. Marseille scoorde als eerste via Thauvin en trok met een 1-0-voorsprong de rust in.

Na de rust bleef het spelbeeld min of meer hetzelfde. Maar Nantes kwam meer en meer opzetten. Via een doelpunt van Gakpé kwam de Franse middenmoter langszij en zo stond de 1-1 op het bord. Marseille probeerde nog om het maximale eruit te halen, maar het lukte niet meer. Duur puntenverlies voor de troepen van Anigo in de strijd om de vijfde plaats.