Reactie Ploegmaats over 'herrezen' spits: "Mboyo groeit elke week"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Ploegmaats over 'herrezen' spits: "Mboyo groeit elke week"
Foto: © Photonews

Voor Ilombe 'Petit-Pelé' Mboyo betekende zijn goal tegen Zulte Waregem vanavond het einde van een lijdensweg. De spits onder vuur stond daarvoor al sinds 15 september droog. Toen scoorde hij twee maal tegen.. Zulte Waregem.

Sander De Graeve in Waregem

Mboyo, die vier miljoen euro kostte, lag vooral bij de eigen fans zwaar onder vuur. De aanvaller zondert zich nog steeds af van de pers. Een tv-interview gaf hij vanavond wel, de schrijvende pers was er aan voor de moeite. "Op tv wordt het gebracht zoals ik het zeg, anders wordt het steeds uit de context gerukt", aldus Mboyo.

"We weten dat hij er al heel lang op zat te wachten"

Dan vroegen we maar aan zijn collega's wat deze goal betekent voor de aanvaller. "Hij was vandaag veel beter dan in de afgelopen periode", aldus Vossen. "Bij een voetballer zit enorm veel in het hoofd, vertrouwen doet echt veel. Dat het een intikker was? Maakt niet uit, een goal is een goal. We weten dat hij er al heel lang op zat te wachten."

Ook Thomas Buffel was erg tevreden voor Mboyo. "Hij heeft veel over zich heen gekregen, maar volgens mij heeft hij ervan geleerd. Hij koos ervoor om niet meer te praten en concentreerde zich op zijn trainingen. Daar groeit hij echt. Hij heeft in het verleden genoeg bewezen dat hij kan voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties