Duur puntenverlies voor FC Barcelona

Mattias Verhaeghe
| 13 reacties

FC Barcelona heeft een bijzonder slechte zaak gedaan in de titelstrijd. Het speelde op eigen veld 2-2 gelijk tegen Getafe. Als Atlético Madrid morgen wint, zijn de Catalanen definitief uitgeteld voor de titel.

Barcelona moest winnen om de titelhoop levend te houden, maar heeft die taak niet kunnen volbrengen. De Catalanen kwam snel op voorsprong via Messi, maar moest een kwartier later al de gelijkmaker van Lafita slikken. Getafe speelde een sterke eerste helft. 1-1 aan de rust.

Getafe zakte na de rust helemaal weg. Barcelona kwam opzetten en kreeg een paar goede kansen. Twintig minuten voor tijd verzilverde Alexis Sanchez een kans en zetten hij Barcelona opnieuw op voorsprong. Nadien kregen de troepen van Martino nog enkele kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar een derde doelpunt viel er niet. Barcelona leek tevreden met 2-1 en zakte wat terug, maar dat kwam hen duur te staan. Een laatste aanval van Getafe in de blessuretijd zorgde voor de 2-2. Opnieuw Lafita zorgde voor een koude douche in Camp Nou.

Geen enkele prijs

Als Atlético Madrid morgen wint op Levante, is Barcelona definitief uitgeteld voor de landstitel. Net als in de Champions League lijkt de titel een gevecht tussen Atlético en Real te gaan. Real Madrid speelt morgen op eigen veld tegen Valencia en heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed. Nadat Barcelona de finale van de Copa del Rey verloor tegen Real en in de Champions League uitgeschakeld werd door Atlético, lijken de Catalanen het seizoen zonder prijs af te sluiten.