Eupen kaapt driepunter weg uit Limburg

Robby Morren
| 1 reacties

Eupen begint met een uitoverwinning perfect aan de eindronde. Sint- Truiden heeft de nederlaag aan zichzelf te wijten. Het gaf twee keer een voorsprong uit handen en kreeg in het slot het deksel op de neus.

Robby Morren in Sint-Truiden

De kunstgrasmat op Stayen schitterde in de lentezon. Het moet de spelers geïnspireerd hebben want na 20 minuten, stonden de netten al liefst vier keer bol. Schoofs opende de score al na 4 minuten op aangeven van Dufer.

Een klap voor Eupen, dat afgelopen week moest herstellen van de verloren titelmatch tegen Westerlo. Toch lieten de bezoekers het hoofd niet hangen en na 10 minuten hingen de bordjes weer in evenwicht. Ex-STVV-speler Nils Schouterden rondde de voorzet van Mata perfect af. (1-1)

Het doelpuntenfestival ging verder. Aoulad schuimde de linkerflank af en zette strak voor tot bij Daeseleire die van dichtbij niet meer kon missen. STVV opnieuw op rozen, maar de mentale weerbaarheid van Eupen verdient een pluim. In minuut 20 vloerde Lallemand Moris een tweede keer, met een knal in de benedenhoek. Helemaal goed zag het sluitstuk van STVV er bij deze bal toch niet uit. 2-2 was meteen ook de ruststand.

Sint-Truiden begon met de intentie om opnieuw snel te scoren aan de tweede helft, maar dat lukte niet.  Aoulad verkwanselde een goede schietkans en daarna begon Eupen beter te voetballen. De bezoekers lieten de bal vlot van voet tot voet gaan en STVV moest vooral achter het leer lopen, maar kansen leverde het niet op.

Deksel op de neus

Met nog dik een kwartier op de klok hadden de Kanaries dan toch een uitgelezen kans om de 3-2 op het scorebord te zetten. Schoofs stond volledig vrij in de zestien toen hij de bal kreeg, maar hij besloot naast. Dit had zijn tweede treffer van de namiddag moeten zijn.

Die winnende treffer viel wel aan de overkant vlak voor het eindsignaal. Lallemand, die speelde een sterke wedstrijd, haalde de achterlijn. De geelhemden verdedigden niet goed uit en Kenne profiteerde. Hij werkte de bal in het dak van het doel. Euforie bij Eupen en frustratie bij STVV. Erichot pakte nog een rode kaart in de extra tijd.