Simons baalt: We moesten scoren en de nul houden, maar deden geen van beiden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 67 reacties
Simons baalt: We moesten scoren en de nul houden, maar deden geen van beiden"
Foto: © Photonews

Club Brugge kreeg vanavond een 0-1 om de oren van RSC Anderlecht. De klap kwam enorm hard aan bij de West-Vlamingen, maar Timmy Simons blijft positief. "We vonden het gaatje wel, maar scoorden niet."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge kreeg vanavond een wel heel bittere pil te slikken. De West-Vlamingen kregen een uitgelezen kans om RSC Anderlecht uit de titelrace te knikkeren, maar vergaten te scoren. Aan de overkant viel het doelpuntje uiteindelijk wel. Voor de volledigheid: paars-wit stond op dat moment al een helft met z'n tienen op de mat na een rode kaart voor Aleksandar Mitrovic.

"Deze nederlaag komt enorm hard aan", bekent ook Timmy Simons. "We hadden de partij vanaf minuut één onder controle. Mathew Ryan zag amper een bal door de sterke organisatie. Vooral onze start was veelbelovend, terwijl we ook in de tweede helft enkele kansjes kregen. Maar ondertussen moet je ook de nul houden. En ook dat hebben we niet gedaan."

Niet evident om tegen tien man te voetballen

Toch wil Simons niet weten van aanvallende onmondigheid bij blauw-zwart. "Ik vind niet dat je kan zeggen dat Club het gaatje niet vond. Al waren er misschien te weinig kansen naargelang ons overwicht, ja. Anderlecht slaagde er echter in om onze voorzetten telkens goed weg te werken."

"Het is echter niet altijd evident om tegen tien man te voetballen", besluit Simons. "Dat is vandaag duidelijk gebleken. Of ik de beslissing van de scheidsrechter volg? Ik heb die fase niet goed gezien, dus ik wil er geen uitspraken over doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties