Reactie Twee jonge spelers Waasland-Beveren beleefden topavond tegen KVO

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Twee jonge spelers Waasland-Beveren beleefden topavond tegen KVO
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Tom Vermeire en Thomas Michot, het zijn twee namen die u waarschijnlijk niet zoveel zeggen… Tenzij u zaterdagavond op de Freethiel was, want daar beleefden de twee jonkies de avond van hun leven in hun nog jonge voetbalcarrière.

Door Tamara Vereecken

Jullie glunderen, de verloren wedstrijd afgelopen weekend kon jullie geluk niet in de weg staan, neem ik aan? “Nee, deze keer niet, dat zal je ons moeten vergeven! (lachen)”
Door de schorsingen en goedgevulde ziekenboeg kon Bob Peeters niet anders dan beroep doen op Michot (U19) en Vermeire (beloften). “Ze hebben ons pas vrijdag opgebeld om te zeggen dat we in de selectie zaten.”

Beide jongens zitten al sinds de jeugd bij KSK Beveren, na de fusie Waasland-Beveren, twee échte Beveren-boys dus. En plots stonden ze zaterdagavond tussen de grote jongens. Tom Vermeire: “Ik had nog nooit die ambitie, voetbal was gewoon voor ’t plezier. Nu ging het ineens wel snel…”

Gewoon gaan inschrijven voor de beloften volgend jaar

Hoop je nu meteen op meer? “We zien wel, alles op ’t gemak. Het is nu ook einde seizoen, maar dit pakken ze ons in elk geval niet meer af. We zijn ons zaterdagmorgen trouwens gewoon gaan inschrijven voor de beloften volgend jaar hoor.”

De twee jongeren speelden een heel verdienstelijke wedstrijd, terwijl het verschil tussen beloften en eerste ploeg toch niet gering is? “Eerlijk? Het ging drie stappen rapper dan we gewoon zijn he,” lachte Vermeire, die al na een kwartier wedstrijd mocht opdraven. “Ik had sowieso geen verwachtingen vooraf en dan ja, was het een geluk bij een ongeluk dat de Robert (Demjan nvdr) uitviel. Wel plezant natuurlijk, zoveel speelminuten - maar anderzijds, ’t was meer dan genoeg, ik was kapot!”

Drie stappen rapper dan we gewoon zijn he

Ook verdediger Michot kreeg veel meer speelkans dan hij vooraf had kunnen dromen. “Het was heel speciaal. Toen Gershon last had, zeiden ze dat ik zou spelen, een blij moment toch wel.”
En ook een zenuwachtig moment? “Eigenlijk wel!” gaf Michot grif toe. “Al heb je niet teveel tijd om daaraan te denken,” viel Vermeire hem bij. “De eerste tien minuten speel je wel op een wolk, je zweeft wat he.”

Maar niet enkel op het veld was het aanpassen voor de twee. Vermeire: “Ik kende al wat spelers van bij de beloften maar op dit niveau leef je wel helemaal anders naar een wedstrijd toe. Je bent hier al lang voor de match.” Te lang, vond Michot. “De tijd ging echt niet vooruit, de uren gingen precies trager dan anders. Het was ook een stap in het onbekende, we hebben eigenlijk de hele dag gewoon gevolgd.”

Had de trainer jullie een specifieke raad meegegeven? “Dat we ons moment moesten grijpen en ervan genieten!” En dat hebben deze twee jonkies duidelijk met volle teugen gedaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties