Hasi: "De titel? Nee, we zijn al eens vergeten om zelf te winnen"

Hasi: "De titel? Nee, we zijn al eens vergeten om zelf te winnen"
Foto: © Photonews

Vrijdag was het de eerste geanimeerde persconferentie van Besnik Hasi. Anderlecht staat op één punt van leider Standard en kan mits een gelijkspel in de partij Standard- Club Brugge zelfs eerste worden. Maar ondanks veel aandringen, wou Hasi het woord titel niet in de mond nemen.

Johan Walckiers in Anderlecht

En het was niet te wijten aan een gebrek aan proberen, want de argumenten vlogen Hasi om de oren. "Nee, er is geen euforie bij ons, want we hebben nog niets in handen. Die derde plaats hebben we nu beet en die willen we niet meer afgeven. Wat er nog meer mogelijk is, zullen we wel zien."

Het is nochtans zo dat Anderlecht met nog twee thuismatchen en drie wedstrijden tegen de nummers vier, vijf en zes op papier het makkelijkste programma heeft. "Is dat een voordeel? Wij hebben zelf niets in de hand en alledrie die ploegen spelen goed voetbal. Standard staat nog steeds voor ons en als ze alles winnen, zal dat ook niet meer veranderen. Als er iets mogelijk is, dan gaan wij er vol voor, maar we blijven realistisch."

Nu ineens favoriet? Serieus?

En ook het argument dat Anderlecht de beste cijfers kan voorleggen in de play-offs houdt volgens Hasi geen steek. "We hebben elf keer verloren in de reguliere competitie, dan kan je nu toch niet ineens hoog van de toren gaan blazen? We staan waar we staan omdat de concurrentie het liet afweten. Zij krijgen nu te maken met de druk die wij de voorbije jaren voelden. We weten wat er bij Standard omgaat, omdat we het zelf meemaakten. Wij komen terug uit een verloren positie. Iedereen zei dat we geen kans meer hadden en nu zijn we opeens favoriet? Serieus?"

Het lijkt een cliché, maar uit de mond van Hasi klinkt het gemeend: hij kijkt enkel naar zijn eigen ploeg. "We gaan morgen al op afzondering. En nee, de spelers zullen de wedstrijd tussen Standard en Club niet kunnen zien. Ze moeten rusten. We zijn eens twee weken (Zulte Waregem en Genk) meer met de concurrentie bezig geweest dan met onszelf. En we vergaten toen onze matchen te winnen. Ik wil opperste concentratie op onze match!"

Mijn discours zal niet veranderen, ook al staan we zondag eerste

En wat als Anderlecht zondag ineens eerste staat? "Mijn discours zal daarbij niet veranderen. We hebben zolang achter de feiten aangelopen. Een paar weken geleden kregen we tien procent kans op de titel in de kranten. Nu 45 procent? Je ziet maar dat het ook straks nog kan veranderen, zelfs al staan we eerste zondag."

"Natuurlijk hoop ik op een puntendeling tussen Club en Standard, maar daar kan ik mijn voorbereiding toch niet op afstemmen?", besloot Hasi. Misschien volgende week beter...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties