Reactie Standard Fémina viert bekerwinst: "Na het eerste doelpunt waren we echt vertrokken"

Standard Fémina viert bekerwinst: "Na het eerste doelpunt waren we echt vertrokken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard Fémina was baas over Club Brugge. Het had een dik halfuur nodig om de organisatie van blauw-zwart te ontwrichten, maar in de tweede helft werd het nog 5-0. Wij spraken met twee van de doelpuntenmaaksters: Vanity Lewerissa en Tessa Wullaert.

Aernout Van Lindt in Beveren

"We moesten in het begin nog wat wennen en zoeken. We hadden nog niet vaak op deze manier gespeeld, het was een ander systeem. Maar uitieindelijk werd het toch nog een mooie 5-0, met een aantal mooie, uitgespeelde goals", gaf Vanity Lewerissa aan na de gewonnen bekerfinale.

Ook Tessa Wullaert zag een moeilijk begon van haar team: "Het was afwachten tot wanneer het eerste doelpunt viel. Zolang dat voor de pauze viel, was alles in orde. We hebben nooit gepanikeerd, want we wisten dat ze het gesloten gingen proberen houden. Na het eerste doelpunt waren we echt vertrokken", lacht de spits.

Ik voelde het wel in de benen

De midweekwedstrijd met de Belgian Red Flames was nochtans vooral voor Standard - in grote getale aanwezig in de Belgische selectie - een nadeel. "Het was lastig, omdat door de nationale ploegen we 8-9 speelsters misten. Maar vrijdag hebben we samen getraind en we zijn professioneel genoeg allemaal om de knop snel om te draaien samen", aldus Lewerissa.

"Met al onze internationals was het wel wat moeilijk", pikt ook Wullaert in. "Ik voelde het in ieder geval in de benen, de vermoeidheid van deze week. Maar blijkbaar kunnen we op 70-80 procent ook nog winnen als het moet. We hadden Club Brugge al eens met 5-0 geklopt in de BeNe League, maar we hoorden dat ze met de nieuwe trainer in een positieve flow zaten. We zijn dan ook blij zijn dat we toch nog ruim hebben kunnen winnen."

Een Beker moet je natuurlijk vieren

En dus wordt het behalen van de Belgisch Beker nu gevierd, al wachten nog vier belangrijke duels in de BeNe League: "Een Beker, dat moet je natuurlijk vieren. Maar daarna moeten we snel terug de focus leggen op de vier laatste wedstrijden", geeft Lewerissa mee.

Zij had ook nog wat positieve woorden voor de fans: "Vooral het Standardvak maakte veel geluid, dat klopt. Dat is gezellig en het is altijd fijn om steun te hebben. Ik ben blij dat we ze iets hebben kunnen teruggeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties