Vanderbiest: "Voor hetzelfde geld zoekt men na terugwedstrijd een Chinees in de tribune"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Vanderbiest: "Voor hetzelfde geld zoekt men na terugwedstrijd een Chinees in de tribune"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fred Vanderbiest en KV Oostende verwierven vanavond een uitstekende uitgangspositie in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Enig probleem: de promovendus koopt er niets mee. "Dus gaan we nog één keertje vol aan de bak", blijft Fred Vanderbiest positief.

Cédric De Volder in Kortrijk

Normaal gezien zou KV Oostende vanavond de dromen over een Europees ticket een tandje hoger moeten schakelen. The Kustboys lieten de zege dan wel liggen bij KV Kortrijk, maar verwierven met een 2-2 toch een uitstekende uitgangspositie voor de return in het eigen Albertpark.

"Ik heb kunnen vaststellen dat mijn spelers ook na de opdoffer (het mislopen van de Europese licentie, nvdr.) nog inzet en ambitie tonen", aldus Fred Vanderbiest. "We kregen de beste mogelijkheden en brachten simpelweg het beste voetbal. Al blijft het jammer dat we niet om de prijs kunnen strijden."

Ongeslagen status in eigen huis behouden

"We hebben in 2014 nog niet verloren in eigen huis", vervolgt de veldheer. "En dat wil ik graag zo houden. Dus moeten nog één keertje vol aan de bak. Al kan deze strijd nog alle kanten uit. Met Oostende en Kortrijk weet je nooit. Voor hetzelfde geld eindigt de terugwedstrijd op een 3-3 en wordt er naar een Chinees gezocht in de tribune. Of wordt er gewezen naar mijn gebrek aan diploma." (lacht)

Die terugwedstrijd zal zonder Fernando Canesin Matos worden gespeeld. De Braziliaan  pakte - wellicht bewust - zijn vijfde gele kaart. "Het is slim van hem om op die manier een schorsing voor volgend seizoen te vermijden", knipoogt Vanderbiest." Die jongen verdient na zo'n seizoen trouwens een paar dagen extra vakantie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties