"Anderlecht kampioen na 11 nederlagen? Dat zou veel over de tegenstand zeggen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 56 reacties
"Anderlecht kampioen na 11 nederlagen? Dat zou veel over de tegenstand zeggen"
Foto: © Photonews

Met nog twee speeldagen te gaan staat Anderlecht voor het eerst dit seizoen aan de leiding. Toch blijven ook Club Brugge en Standard nog in de running voor de oppergaai. Onze redactie blikt deze week samen met enkele analisten vooruit op de eindfase. Vandaag komt Danny Boffin aan het woord.

De 53-voudig international volgt de titelstrijd op de voet. "Een paar weken geleden gaf niemand Anderlecht nog een kans en was Standard samen met Club Brugge dé grote kandidaat", opent Boffin in gesprek met Voetbalkrant.com. "Nu heeft paars-wit plots alles in eigen handen. Ongelofelijk dat ze twee matchen van het eind de titel in de schoot geworpen krijgen."

Nu al wordt er smalend gedaan over een potentiële kampioen met elf nederlagen. Maar de voormalige middenvelder kijkt vooral naar de falende concurrentie. "Anderlecht dat elf keer verliest kan inderdaad niet. Dat ze plots weer aan de leiding staan, zegt vooral iets over de zwakte van de tegenstand vind ik. Als de Brusselaars kampioen spelen, moet je niet discussiëren of dat verdiend is of niet."

Ook bij Anderlecht stijgt de druk nu media en supporters over de titel spreken

De drie pretendenten trekken donderdag op verplaatsing. Dan worden er al veel geheimen prijs gegeven denkt Boffin. "Anderlecht krijgt met Zulte Waregem sowieso de moeilijkste tegenstrever en Standard moet naar Lokeren, dat thuis altijd mooi voetbal op de mat brengt. Genk was voorbije zondag misschien in mindere doen, maar speelt op eigen veld sterker dan buitenshuis. Die ploegen geven het niet zomaar weg."

Hoewel Besnik Hasi het woord titel nog steeds niet in de mond wil nemen, stijgt ongetwijfeld ook in het Astridpark de spanning. "Die druk komt er automatisch", zegt Boffin. "De jongens worden er nu voortdurend over aangesproken door supporters, en ze volgen ook de media. Het is een jonge ploeg, ik denk dat Hasi wel de juiste man is om hen zo rustig mogelijk te houden en genoeg vertrouwen te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties