Fans RWDM Brussels vragen ontslag Vermeersch: "Maar ook voor mij houdt het op"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Fans RWDM Brussels vragen ontslag Vermeersch: "Maar ook voor mij houdt het op"
Foto: © Photonews

De fans van RWDM Brussels kunnen het niet verkroppen dat hun geliefde club volgend seizoen noodgedwongen in derde klasse moet voetballen. In een open brief wordt dan ook om het vertrek van Johan Vermeersch gevraagd. "Maar ik vraag niet liever", reageert de voorzitter.

Door Cédric De Volder

RWDM Brussels is één van de clubs die enkele weken geleden geen licentie kon bemachtigen om volgend seizoen in de Belgacom League aan te treden. De fans zijn dan ook allerminst opgezet met de gang van zaken binnen de voormalige eersteklasser. "We willen dan ook dat Johan Vermeersch opstapt", klinkt het. Voetbalkrant.com legde die uitspraken voor aan de voorzitter zelf.

"Maar ik vraag niet liever", verrast Vermeersch. "Ik vraag al jaren aan de club om een opvolger te zoeken. Die mens zal door mij met open armen worden ontvangen. De hele heisa rond RWDM Brussels gaat niet over mijn persoontje, hé. Ik heb een visie gehad, maar het is op. En ik geef het toe: er moet dringend een oplossing komen."

Ik zal mijn opvolger met open armen ontvangen

RWDM Brussels vaart op financieel vlak al jaren een dramatische koers. "We hebben net zes seizoenen tweede klasse achter de rug", gaat de voorzitter verder. "En elk seizoen opnieuw kampten we met een tekort van een slordige 500.000 euro. Kan je er dan nog voor kiezen om ambitie te hebben? Gaan de fans dat geld uit eigen zak betalen? In mijn ogen is het beter om dan op amateurbasis verder te gaan."

"Ik heb er alles aan gedaan om deze club staande te houden", besluit de voorzitter. "Maar op een bepaald moment houdt het op. Er moeten dringend keuzes worden gemaakt omtrent het toekomstperspectief van RWDM Brussels. Het mooiste voorbeeld is eigenlijk dat van Antwerp FC. Die hebben wel nog een pak fans, maar slagen er zelfs niet in om het geld samen te harken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties