Analyse Onze mening: moedige maar juiste keuzes van Wilmots

Onze mening: moedige maar juiste keuzes van Wilmots
Foto: © Photonews

Bondscoach Marc Wilmots volgde zoals steeds zijn eigen weg en maakte in eer en geweten keuzes voor zijn WK- selectie. Een selectie met enkele verrassingen, maar die wij in ieder geval heel logisch vinden.

Door Johan Walckiers

Voor Timmy Simons zal zijn niet-selectie en het einde van zijn interlandcarrière alvast abrupt en hard aangekomen zijn. Maar een speler meenemen louter op basis van zijn ervaring lijkt echter ook geen oplossing als je er een rastalent als Adnan Januzaj moet voor thuislaten. 

Zou de invloed van Simons groter zijn dan die van Kompany of Vertonghen?

De volgende dagen zullen er overal stemmen opgaan dat Simons een belangrijke rol speelde in de kleedkamer. Vraag u dan eens af of die invloed in de kleedkamer groter zou zijn dan die van pakweg Vincent Kompany of Jan Vertonghen? Met kwart- en halve finalisten Champions League en zelfs een finalist in je ploeg zijn er weinigen die straks - met alle respect - Simons in Brazilië gaan missen. Hoe pijnlijk het ook mag zijn op menselijk vlak voor de kapitein van Club Brugge.

Nee, Wilmots maakte moedige keuzes door ook - wars van alle commentaar - Januzaj mee te nemen. Een talent dat nu al de nodige ervaring kan opdoen voor een volgend WK. Dan kan er - als het WK 2018 aanbreekt - ook niemand meer zagen dat er te weinig ervaring in de ploeg zit. Want het is verdorie twaalf jaar geleden dat we nog een WK speelden en daarvan zijn er nog maar twee spelers (Van Buyten en Simons) nu actief. Misschien zijn die zelfs al vergeten hoe het er toen aan toe ging. En er zal ook wel het één en ander veranderd zijn.

Wilmots kon niet anders dan Vanden Borre boven Meunier verkiezen

Gaat u er wakker van liggen als Divock Origi straks geen minuut speelt? Nee, maar als we hem nodig hebben, is de jongeling wel klaar en kan hij straks een transfer naar een grotere ploeg versieren. Wat ook weer goed is voor onze nationale ploeg. En tja, als we eerlijk zijn, had Wilmots geen andere optie dan Vanden Borre boven Meunier te verkiezen als je ziet hoe die eerste de voorbije maanden presteerde.

Dat Batshuayi, Nainggolan en Hazard slechts op de reservenlijst staan, zal sommigen wel nopen straffe uitspraken te doen. Maar je kan er ook maar 23 meenemen en de posities zijn nu eenmaal al driedubbel bezet. Zeker op het middenveld. Voor Nainggolan heeft Wilmots: Witsel, Fellaini en Defour, voor Hazard: De Bruyne, Mirallas, E. Hazard, Chadli, Dembélé,... Tja, laat één van die maar eens thuis. Voor ons geldt dus: goeie keuzes Marc.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties