Klinsmann reageert ferm op ophef rond niet-selectie Donovan

Klinsmann reageert ferm op ophef rond niet-selectie Donovan
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een opvallend bericht uit de Verenigde Staten was het gisteren: de niet-selectie van Landon Donovan. Het grootste icoon van de voetbalsport in Amerika wordt dus thuisgelaten. Twitter ontplofte, de bondscoach reageert ondertussen.

Landon Donovan pakte het nieuws nog vrij positief op. "Ik zal mijn ploegmakkers aanmoedigen, al had ik er graag bijgeweest." Maar op twitter waren de reacties niet min. Men vroeg zich onder andere af of Klinsmann zonder Donovan zijn 'eigen' Duitsland het niet al te makkelijk wil maken in de groepsfase.

De 32-jarige aanvaller is namelijk een echte god in eigen land. Recordinternational én doelpuntenkoning voor team USA: daar kan niemand aan tippen. Maar Klinsmann legt nu uit waarom hij de topspeler niet meeneemt.

"Het was een heel lastige beslissing, de moeilijkste uit mijn carrière. Maar het is mijn taak om de beste spelers naar het WK te sturen. Hij weet ook wel dat ik hem ontzettend respecteer, maar ik zie dat spelers binnen de 23 een lichte voorsprong op hem hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties